• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.07.2023

07:00

Policijska racija u raskošnoj rezidenciji osnivača ruske privatne vojske: U Prigožinovoj vili nađeno pravo bogatstvo

Reuters/AP

Vesti

Policijska racija u raskošnoj rezidenciji osnivača ruske privatne vojske: U Prigožinovoj vili nađeno pravo bogatstvo

Podeli vest

Ruske bezbednosne službe u kući šefa 'Vagnera' u Sankt Peterburgu našle veliku količinu para u raznim valutama, zlatne poluge, oružje i municiju, lažne pasoše, perike za prerušavanje, punjenog aligatora...

Ruske bezbednosne službe koje su pretresle vilu šefa privatne vojne kompanije "Vagner" Jevgenija Prigožina u Sankt Peterburgu pronašle su tamo čitavo bogatstvo. Prema fotografijama i snimcima koji su objavljeni, vidi se da su u raskošnoj rezidenciji nađeni velika količina keša u različitim valutama, zlatne poluge, lažni pasoši, perike za prerušavanje, kao i gomila oružja i municije.

Uživao u luksuzu

Racija u Prigožinovom domu dala je uvid u to kako je doskorašnji "heroj Rusije" zapravo živeo. Osim novca, zlata, oružja i lažnih dokumenata, koje je policija zaplenila, u njegovoj kući nađen je i punjeni aligator, kao i uramljena fotografija odsečenih glava njegovih neprijatelja.

Foto: Reuters/AP

Prigožin

Prigožin je imao u kući spa-centar i saunu, privatni zatvoreni bazen, a u bilijar sobi stajao je veliki malj sa natpisom "Za upotrebu tokom važnih razgovora". U kući je imao i posebnu sobu za molitve, koja je ukrašena sa više ikona Ruske pravoslavne crkve. Imao je i dobro opremljenu medicinsku sobu, svoj helikopter i avion.

Perike koje su nađene u Prigožinovom ormaru verovatno su se koristile za maskiranje i specijalne zadatke. Objavljene su i fotografije maskiranog Prigožina, na kojima je praktično neprepoznatljiv - sa kosom, lažnom bradom, naočarima, u različitim uniformama...

Neće mu zaboraviti

Veruje se da objavljivanje ovih snimaka i fotografija ima za cilj da diskredituje Prigožina. Veliki broj Rusa je, naime, njega i njegove "vagnerovce" video kao heroje, koji su se lavovski borili na frontu, osvojili Bahmut i odbranili rusko stanovništvo u Ukrajini.

Oduševljenje njime i njegovim vojnicima moglo se videti i u Rostovu na Donu 23. juna, kad su digli pobunu i krenuli na Moskvu. Ljudi su se fotografisali sa njim i sa borcima, peli se na njihove transportere i tenkove. Međutim, Prigožin je hteo na silu da sruši državni poredak, što mu predsednik Vladimir Putin, njegov doskorašnji prijatelj, nikad neće oprostiti.

Foto: Reuters/AP

Prigožin

Šef Kremlja, koji ga je proterao u Belorusiju, zato je nedavno objavio da je "Vagner" od Rusije dobio ukupno 9,6 milijardi dolara, a da je Prigožinova firma "Konkord" dobila još 9,5 milijardi na osnovu ugovora sa državom.

Lukašenko: Prigožin je u Sankt Peterburgu

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko, u čiju je zemlju Prigožin proteran, izjavio je da se on zapravo nalazi u Rusiji, i to u Sankt Peterburgu.
- Kad je reč o Jevgeniju Prigožinu, on je u Sankt Peterburgu. Gde je jutros? Možda je otišao i u Moskvu - rekao je Lukašenko.
On je dodao da su, prema obaveštenjima koja je dobio, borci "Vagnera" u logorima u koje su došli nakon povlačenja sa fronta radi oporavka. Lukašenko je rekao i da se "Vagner", ako bude raspoređen u Belorusiji, "može koristiti za odbranu zemlje".



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija