• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.07.2023

21:09

Umirući deda opsednut fantazijama! Iz Turske vraćeno pret zarobljenih komandanata Azovstala

Tanjug/AP

Vesti

Umirući deda opsednut fantazijama! Iz Turske vraćeno pret zarobljenih komandanata Azovstala

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 500. dan!

Medvedev: Šta radi Bajden, taj umirući deda? Pa, to će izazvati treći svetski rat

Bivši ruski predsednik koji je sada drugi čovek ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev ponovo je podivljao na Telegramu. Ovaj put je, najblaže rečeno, burno reagovao zbog slanja SAD kontroverzne kasetne municije u Ukrajinu, ali i zbog najave prijema Ukrajine u NATO.

Kremlj: Vračanje azova je direktno kršenje sporazuma

Povratak petorice ukrajinskih komandanta iz Turske je „izravno direktno direktnih zaponenika” u kojoj je prošle godine posredovala Ankara, rekla je Rusija.

„Povratak čelnica azova iz Turske u Ukrajinu nije ništa drugo nego direktno kršenje uslova postojećih sporazuma“, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov za RIA Novosti.

Dodao je kako su u ovom čaju uslovi prekršile i ukrajinska i turska strana.

Zelenski se vratio iz Turske sa pet zarobljenih komandanata iz Azovstala

Ukrajinski predsednik Zelenski vratio se iz Turske sa pet ukrajinskih vojnih komandanata koje je Rusija zarobila pre nešto više od godinu dana.

Zelenski na Zmijskom ostrvu

ISW: Ukrajinci imaju "taktički značajne" pobede u Bahmutu

Ukrajinska kontraofanziva je donela "taktički značajne" pobede u oblasti Bahmuta, prema izveštaju američkog istraživačkog centra "Institut za proučavanje rata" (ISW).

Institut za proučavanje rata saopštio je da geolocirani snimci pokazuju da su ukrajinske snage zauzele teren u blizini severnog i južnog Bahmuta, vraćajući kontrolu nad prethodno izgubljenim položajima u toj oblasti.

 

Zelenski posetio Zmijsko ostrvo

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski posetio je crnomorsko ostrvo čiji su branitelji prkosili ruskom ratnom brodu na početku invazije.

"Danas smo na Zmijskom ostrvu koje nikada neće osvojiti okupator, kao ni celu Ukrajinu, jer mi smo zemlja hrabrih. Želim da se zahvalim odavde, s ovog mesta pobede, svakom našem vojniku za ovih 500 dana", objavio je.

 

 

Oklopno vozilo upalo u čečensku zasedu, usledio užas! Komandant "Ahmata" objavio dramatičan snimak iz rejona Belgorovke! (VIDEO)

 

 

Šojgu u Južnom vojnom okrugu


Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvršio je inspekciju na poligonima u Južnom vojnom okrugu, kako bi proverio borbenu gotovost novoformiranih vojnih jedinica, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

"Ministar odbrane je izvršio uvid u obuku vožnje i bojevog gađanja posada tenkova T-90 Proriv. Posade se obučavaju na savremenim interaktivnim simulatorima koji im omogućavaju da uvežbavaju sve elemente borbene obuke“, navelo je rusko ministarstvo, prenosi TASS.

Prema saopštenju, predstavnici komande Južnog vojnog okruga izvestili su Šojgua da se sve vežbe na poligonima izvode pod rukovodstvom oficira sa borbenim iskustvom stečenim tokom "specijalne vojne operacije". 

"Na poligonu su motorizovane, tenkovske i artiljerijske jedinice koje se  istovremeno obučavaju. Trenutno se u divizijama vrši borbena koordinacija“, saopštilo je Ministarstvo, prenosi agencija RIA Novosti.

Navedeno je da je ministar lično nadgledao obuku vojnika po ugovoru za izvođenje borbenih dejstava u različitim sredinama i terenima, uključujući i uslove gradskih borbi.

 

 

 

Napad kod Ugljedara

Ruska artiljerija u južnodonjeckom pravcu uništila je vozila sa minobacačkom posadom i dva borbena vozila pešadije, izjavio je za RIA Novosti Oleg Čehov, šef pres-centra grupacije Vostok Oružanih snaga Rusije.

- Na južnodonjeckom pravcu, isturene jedinice grupe Vostok, uz podršku artiljerije, nanele su štetu militantima Oružanih snaga Ukrajine u rejonu Ugljedara. Haubička artiljerijska vatra je uništila vozila sa nacionalistima i posade minobacača u rejonu Zolotoj Nive i dva borbena vozila pešadije u rejonu Neskučni - rekao je on.

 

 

 

Udar dronovima na rodni grad Zelenskog!

U napadu dronovima pogođen je Krivi Rog, rodni grad predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog,

- Gađano poljoprivredno preduzeće,saopštio je šef Dnjepropetrovske OVA Sergej Lisak.

Povređen je 26-godišnji muškarac. Prebačen je u bolnicu.

- Izbila su dva požara odjednom. Vatra je zahvatila 360 kvadratnih metara, uništeno je nekoliko magacina, oštećeni su oprema i vozila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija