• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.07.2023

19:28

Napeto u Parizu! Stotine demonstranata šetalo uprkos policijskoj zabrani (FOTO)

Tanjug/AP

Vesti

Napeto u Parizu! Stotine demonstranata šetalo uprkos policijskoj zabrani (FOTO)

Podeli vest

Policija je rasterala demonstrante sa Trga Republike ka bulevaru Magenta

Stotine demonstranata marširalo je danas u Parizu protiv policijskog nasilja, uprkos zabrani okupljanja, nedelju dana nakon nereda izazvanih ubistvom tinejdžera u pariskom predgrađu.

Policija je rasterala demonstrante sa Trga Republike ka bulevaru Magenta, preneo je Rojters.

Policijska uprava Pariza navela je u odluci objavljenoj na svojoj veb stranici da je zabranila planirane demonstracije.

Vlasti su takođe zabranile demonstracije u Lilu koje su bile planirane za danas.

Marš u Marseju je održan sa promenjenom putanjom, van centra grada.

 

Demonstracije za danas sazvala je porodica Adame Traorea, Francuza afričkog porekla koji je umro u policijskom pritvoru 2016. godine.

Organizatori su tražili da premesti protest u centar Pariza nakon što je zabranjen ulazak u predgrađe Pariza u kojem je Traore umro.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen rekao je ove sedmice da je uhapšeno više od 3.000 ljudi, uglavnom tinejdžera tokom šest noći nereda, a da je oštećeno oko 2.500 zgrada.

Neredi su širom Francuske izbili nakon što je policija tokom saobraćajne kontrole ubila tinejdžera alžirskog porekla u pariskom predgrađu Nanter.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija