• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rt

10.07.2023

07:19

(UŽIVO) Rusi besni na Turke zbog Azova! Ruska vojska opkoljena u Bahmutu; Ubijen komandant ruske podmornice koja je lansirala rakete na Ukrajinu!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Rusi besni na Turke zbog Azova! Ruska vojska opkoljena u Bahmutu; Ubijen komandant ruske podmornice koja je lansirala rakete na Ukrajinu!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 502. dan.

Ubijen komandant podmornice koja je lansirala rakete na Ukrajinu: Napadač ga danima pratio, pa mu ispalio hice u leđa i grudi!

 

Komandant podmornice ruske mornarice Stanislav Ržicki (42) ubijen je u Krasnodaru. Agencije za sprovođenje zakona sprovode istragu o njegovoj smrti.

Za sada nepoznati napadač ispalio je rano jutros četiri hica u leđa i grudi Ržickog koji je trčao u blizini sportskog kompleksa "Olimp" u Krasnodaru. Ržicki, koji je bio zamenik načelnika odeljenja gradske uprave za mobilizaciju, preminuo je na mestu.

 

 

Ubica je uspeo da pobegne.

Lokalni mediji navode da je verovatno ubica već dugo pratio Ržickog, znao je njegovo kretanje, a takođe je izabrao mesto gde nije bilo nadzornih kamera, napominje Baza. Policija trenutno pregleda video zapise sa kamera u obližnjim zgradama, ali za sada nisu pronađeni tragovi.

Više o ovoj vesti prošitajte OVDE

 

(VIDEO) Ruska vojska opkoljena u Bahmutu! Ukrajinski komandant objavio snimak sa ratišta: Neprijatelj je zarobljen u Bahmutu. Grad je pod vatrenom kontrolom!

 

Rad tenkova T-80BV u Ukrajini (VIDEO)

Na jednom od sektora fronta, da bi unapredili naše motorizovane jedinice, tenkovi T-80BV su napredovali i zadali snažan vatreni udar. Neprijatelj je udaljen oko 5 kilometara.

 

 

U uporištu je, prema obaveštajnim podacima, bilo oko 50 militanata, uključujući diverzantske i izviđačke grupe. Oružane snage Ukrajine nisu bile u stanju ni da uzvrate vatru sa svojih položaja.

 

Odbrana "Otvažnih" na pravcu Krasno-Limanskog: VSU bezuspešno napada, trpi velike gubitke (MAPA)

 

Na području Šumarije Serebrjanski, oklopne grupe Oružanih snaga Ukrajine 67. i 42. OMB izvršile su 4 napada na ruske linije. Artiljerijskom vatrom, kao i udarima armijske avijacije, VSU je zaustavljen.

U okolini naselja Novovodjanoe su odbijena dva napada Oružanih snaga Ukrajine uz podršku borbenih vozila pešadije i pikapa iz 66. ombr. VSU je zaustavljen streljačkom i artiljerijskom vatrom.

Na području naselja Torskoje je osujećen pokušaj ofanzive 63. brigade VSU. Izvršeni su artiljerijski udari na otkrivenu pešadiju Oružanih snaga Ukrajine. Vatrom iz TOS-1A uništeno je komandno mesto 63. Ombre.

 

 

U oblastima naselja Jampolovka, otkrivena je priprema militanata 21. brigade za napad. Jedinice VSU su pogođene vatrom iz MLRS-a.

Artiljerijska vatra uništila je skladište municije 21. ombr.

Vazdušni udari su izvedeni na skladišta PVO i municije Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Červonaja Dibrova, Nevski i Šumarije Serebrjanski.

U blizini naselja Golikov „Buk-M3“ oborio je projektil „Hajmers“ i bespilotne letelice Oružanih snaga Ukrajine.

 

Nož u leđa Zelenskom, izdali ga svi! Bild: Nemačka i SAD blokiraju ključnu odluku!

 

Rusija razgovara sa Turskom o Azovu


Rusija je već počela da razgovara sa Turskom o vraćanju predstavnika Azova iz Turske u Ukrajinu, rekao je portparol predsednika Dmitrij Peskov.

"Što se tiče vraćanja komandira Azova*, da, to je kršenje postojećih sporazuma. O tome ćemo razgovarati sa turskom stranom, što smo već počeli da radimo", rekao je on na brifingu.

„Veoma je važno da, za razliku od niza zemalja takozvanog kolektivnog Zapada, Turska vodi dijalog sa nama i, štaviše, održava ga na visokom nivou. Koristićemo ove kanale dijaloga da objasnimo svoju poziciju. Uzećemo u obzir ovu situaciju za naredne dogovore u različitim oblastima“, naglasio je on.

Prema njegovim rečima, odluka Ankare da azovce prebaci u Kijev neće uticati na planove Moskve da otvori gasno čvorište u Turskoj.
 

 

Šok tvrdnja Britanaca! Putin šalje Prigožina po glavu Zelenskog?!

 

"Ahmat" stigao u Bahmut

 

Jedinica specijalnih čečenskih snaga "Ahmat", kojom komanduje zamenik komandanta Drugog armijskog korpusa Apti Alaudinov, prebačena je u oblast Bahmuta, izjavio je čečenski lider Ramzan Kadirov.

- Komanda specijalne operacije premestila je jedinicu specijalnih snaga "Ahmat" kojom komanduje Apti Alaudinov u tešku oblast Bahmuta. Ova odluka govori o poverenju Generalštaba i dokazuje visoku borbenu sposobnost jedinica - napisao je Kadirov na Telegramu, preneo je TAS S.

Ruska paravojna formacija "Vagner" zauzela je Bahmmut krajem maja, posle 10 meseci žestokih borbi sa ukrajinskim snagama, a borci "Vagnera" napustili su taj grad između 25. maja i 1. juna i predali su kontrolu ruskoj vojsci.

 

 

Ima li Putin odgovor na ovo?! "Ruska legija" najavljuje opšti haos u Rusiji: Spremite se za iznenađenja!

 

Ruski snajperista likvidira neprijatelja na daljini od 1.400 metara

 

 

 

 

Potpuni zaokret! Mask najavio veliku rusku kontraofanzivu, Ukrajina gubi ogromne teritorije?!

 

Ukrajina pravi "Bajraktar"

 

U Ukrajini su počeli da grade fabriku za proizvodnju bespilotnih letelica "Bajraktar", izjavio je ministar za stratešku industriju Ukrajine Aleksandar Kamišin.

- Ako govorimo o fabrici Bajraktar, o kojoj se u Ukrajini priča već nekoliko godina, počeli su radovi na izgradnji ove fabrike. O njoj su vođeni pregovori, zatim je sve bilo zaustavljeno, bili su skandali. Ova fabrika je počela da se gradi u praksi, ne samo na memorandumima - rekao je Kamišin.

Generalni direktor turske kompanije ranije je rekao da očekuju da će tamo početi proizvodnja 2025. godine.
 

 

Udarna vest! Amerikanci priznali: Za Ukrajinu spremamo izraelski scenario!

 

Analiza situacije u Ukrajini od strane američkog Instituta za proučavanje rata: Ukrajina možda namerno usporava tempo napredovanja

 

▪️ Ova taktika omogućava da se sačuva borbena moć ukrajinskih odbrambenih snaga i da se iscrpi neprijatelj.

▪️ U ovom trenutku, Oružane snage Ukrajine su fokusirane na potiskivanje Rusa sa utvrđenja i minskih polja čija dubina prelazi 24 km u pojedinim oblastima.

▪️ Ukrajina napreduje kod ključnog uzvišenja Kliščivke kod Bahmuta, i takođe su uspeli da napreduju kod Avdejevke.

 

 

 

 

(VIDEO) Oglasio se Gerasimov i zaledio Kijev! Vojsci stiglo hitno naređenje, kreće brutalna odmazda!

 

Ruske jedinice uništavaju ljudstvo i tehniku u avdejevskom pravcu

 

Ruske jedinice nastavljaju da uništavaju ljudstvo i tehniku Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Avdejevke u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), izjavio je vršilac dužnosti lidera DNR Denis Pušilin televiziji "Rusija 24".

- Avdejevski pravac – naše jedinice nastavljaju da uništavaju neprijateljske snage. Nema novih položaja o kojima sada možemo da govorimo, nastavlja se uništavanje ljudstva i tehnike neprijatelja - rekao je Pušilin.

Po njegovim rečima, ukrajinska vojska, tokom kontraofanzive, više ne baca u borbu velike snage, već dejstvuje u malim grupama.
 

 

Zelenski zapretio Putinu, pred šefom CIA izgovorio jezive reči! "Nateraćemo ga..."

 

Ruski bombarder Su-34 izveo snažan vazdušni napad

 

Ruski bombarder Su-34 grupe Zapad izveo je vazdušni napad na položaje jedinice 28. streljačkog bataljona Oružanih snaga Ukrajine u kupjanskom pravcu, saopštio je portparol grupe Sergej Zibinski.

- U toku borbi na kupjanskom pravcu, posada lovaca-bombardera Su-34 grupe Zapad izvršila je vazdušni napad na položaje vojnika, naoružanja i vojne tehnike jedinica 28. posebnog streljačkog bataljona u području Mitrofanovke - rekao je Zibinski.

Pored toga, avijacija je pogodila i privremenu bazu 32. posebnog mehanizovanog bataljona Oružanih snaga Ukrajine u području naselja Berestovo i Stelmahovka, gubici neprijatelja iznosili su oko jednog voda.

Prema njegovim rečima, u zoni odbrane 1. gardijske tenkovske armije kod sela Kotljarovka uništena je protivbaterijska stanica AN/TPK-50, američke proizvodnje.
 

 

Putin je ovim samleo Ukrajinu! Amerikanci priznali: Rusi su bolji i od nas!

 

Specijalni odred Oružanih snaga Ukrajine pokušao je noću da se probije do ruskih položaja na Zaporoškom frontu

▪️ U oblasti Pjatihatke i Žerebjanok u Vasiljevskom okrugu.  posle dvodnevnog zatišja, ukrajinske snage su pokušale da napadnu manjim odredom.

▪️ Ruski obaveštajci su otkrili kretanje specijalne grupe Oružanih snaga Ukrajine - više od 30 ukrajinskih vojnika je napadnuto, likvidiranih i ranjenih je oko 10, ostali su se povukli.

▪️ Oružane snage Ukrajine ne prestaju sa pregrupisavanjem i vrši izviđanje u snazi, pripremajući se za nastavak velikih ofanzivnih operacija u pravcu Pjatihatka-Žerebjanka.

 

 

 

Kritično na severu Ukrajine! Zelenski u panici, vojsci izdao hitno naređenje!

 

Ukrajina: Eksplozije u Nikolajevu

U Nikolajevu, na jugu Ukrajine, odjeknula je eksplozija, saopštio je načelnik Nikolajevske oblasne vojne uprave Vitalij Kim.

On je na Telegramu napisao da su ruske snage mogle da gađaju grad iz protivvazdušnih raketnih sistema C-300.

Agencija Unian prenosi da je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine noćas u jedan sat upozorilo na opasnost od raketnog napada u Nikolajevskoj i Hersonskoj oblasti.

 

Rusi zabezeknuti! Ukrajinci novom taktikom zbunili protivnika, Kijev kreće na sve ili ništa!

 

Bela kuća: Kijev garantovao da neće upotrebljavati kasetnu municiju na teritoriji Rusije

Sjedinjene Američke Države ne očekuju da bi odluka o isporukama kasetne municije Ukrajini mogla da izazove razdor među saveznicima u NATO-u, izjavio je pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.

- Mislim da nećete videti razdor i nejedinstvo kao rezultat ove odluke - rekao je Saliven, komentarišući nedavnu odluku američke administracije da pošalje kasetnu municiju Kijevu.

On je takođe rekao da je ukrajinska strana dala Vašingtonu pismene garancije da kasetna municija dobijena od saveznika neće biti korišćena protiv ciljeva na ruskoj teritoriji.

- Prvo, neće ih koristiti na ruskoj teritoriji, koristiće ove granate samo na svojoj teritoriji... Drugo, neće ih upotrebljavati u naseljenim mestima - objasnio je Saliven.

 

Zelenski ne veruje da će Rusija upotrebiti nuklearno oružje

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da ne veruje da će Rusija primeniti nuklearno oružje, iako je, prema podacima ukrajinske obaveštajne službe, Rusija minirala Zaporošku nuklearnu elektranu.

 

Štajnmajer pozvao da se ne ometaju američke isporuke

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer pozvao je da se ne ometaju američke isporuke kasetne municije Kijevu.

Prema rečima predsednika Nemačke, stav nemačke vlade protiv kasetne municije ostaje isti, ali se pri tome mora uzimati u obzir odluka SAD.

 

Ukrajinci tvrde da napreduju kod Artjomovska

Komandant ukrajinskih kopnenih snaga tvrdi da vojska te zemlje "napreduje“ u blizini Artjomovska.

General Oleksandr Sirski objavio je na Telegramu da "odbrambene snage nastavljaju napredovanje, a da je "neprijatelj na određenim mestima u okruženju“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija