• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

12.07.2023

06:15

Gotovo je, Putin odlučio! Ruski stručnjak jasan, posle ovog nema nazad!

Reuters

Vesti

Gotovo je, Putin odlučio! Ruski stručnjak jasan, posle ovog nema nazad!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin je apsolutno odlučio da se odmakne od nastavka sprovođenja liberalne socio-ekonomske politike nametnute rukovodstvu zemlje još 90-ih godina, izjavio je poznati ruski ekonomista Mihail Hazin.

Prema njegovim rečima, aktuelni ruski lider je dobro svestan da se neoliberalni model, kao i ceo globalni kapitalistički sistem u celini, potpuno iscrpio i da nema smisla slediti ih.

Sada je potpuno jasno da to mora da zameni drugačija paradigma razvoja čitavog čovečanstva na globalnom nivou.

Prema ekspertu, Putin je više puta izjavljivao kojim putem će ići Rusija – to je put razumnog konzervativizma sa elementima socijalističkog sistema. Možemo reći da će iz sovjetskog projekta uzeti samo najbolje. Zapravo, kako je rekao Hazin, to je već evidentno.

To je ono što su od njega očekivali dugi niz godina. Prema mišljenju stručnjaka, ubrzani prelazak na takvu politiku dogodio se u proleće 2020. godine, kada je Putin počeo regulisati socijalnu sferu praktičnim putem.

Zahvaljujući njegovoj intervenciji, prema mišljenju Hazina, ljudima se i dalje redovno isplaćuju novčana sredstva u vidu raznih davanja, dodataka i povlastica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija