• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

11.07.2023

18:17

Kijev pucao sebi u nogu! Rusi spremni da sravne Ukrajinu sa zemljom zbog kasetnih bombi!

EPA-EFE/SERGEY FADEICHEV/KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT

Vesti

Kijev pucao sebi u nogu! Rusi spremni da sravne Ukrajinu sa zemljom zbog kasetnih bombi!

Podeli vest

Komanda Zajedničke grupe ruskih snaga preduzima mere za zaštitu ljudstva i tehnike od udarnih elemenata kasetne municije, izjavio je na konferenciji za medije ruski ministar odbrane Sergej Šojgu. On je takođe saopštio da će Rusija na napade tim oružjem odgovoriti sličnim sredstvima.

On je primetio da će američka predaja kasetne municije Ukrajini pomoći da se produži sukob.

- Ceo svet je već video da su potvrdili da su predali kasetnu municiju. To opravdavaju na različite načine. Govore da su sada, s obzirom da je konvencionalna municija kalibra 155 milimetara faktički potrošena, dok ne počne njihova proizvodnja, odlučili da se pokriju ovom kasetnom municijom. To će naravno uticati na produženje sukoba - konstatovao je on.

U slučaju da SAD isporuče kasetnu municiju Kijevu, ruske oružane snage će biti prinuđene da koriste slična sredstva protiv ukrajinske vojske kao odgovor, ocenio je Šojgu.

On je napomenuo da „Rusija ima kasetnu municiju, kako se kaže, za sve prilike“.

- Pritom je ona mnogo efikasnija od američke, a njihova nomenklatura je šira i raznovrsnija - naglasio je ruski ministar odbrane.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija