• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Bild

12.07.2023

21:36

Otkriven motiv ubistva nemačkog biznismena na Tajlandu! Petra Hansa namamila u zamku? Ubice raskomadale telo na 13 delova (FOTO)

VIRALPRESS/PROFIMEDIA/Facebook

Vesti

Otkriven motiv ubistva nemačkog biznismena na Tajlandu! Petra Hansa namamila u zamku? Ubice raskomadale telo na 13 delova (FOTO)

Podeli vest

Tajlandski istražitelji rekonstruisali su poslednje korake nemačkog biznismena Hansa-Petera Maka (62).

U noći na utorak naišli su na njegov leš, raskomadan na 13 delova, koji je bio pohranjen u stanu jednog poznanika.

Ubice su raskomadale telo biznismena električnom testerom kada je telo već bilo smrznuto.

Ni u stanu u kojem je telo nađeno u zamrzivaču niti u njegovom mercedesu nije pronađena veća količina krvi, prenosi Bild.

Hans-Peter Mak, koji je radio kao agent za nekretnine na Tajlandu, nestao je 4. jula nakon što se sastao sa Petrom G. (54), navodnom koleginicom.

Foto: VIRALPRESS / VIRAL PRESS / PROFIMEDIA

 

Kako su preneli mediji, oni su u kafiću razgovarali o kupovini nekretnina u vrednosti oko 18,2 miliona evra.

Postavlja se pitanje da li je Petra, koja je u Nemačkoj pod istragom zbog nekoliko slučajeva prevare, namamila biznismena u zamku?

Nakon sastanka u kafiću, Mak je pratio Petrino vozilo u svom mercedesu. Malo kasnije njegova žena dobila je sms poruku u kojoj joj je rekao da ima dogovorenu večeru. Nije poznato da li je poruku Mak sam napisao.

Istražitelji su pregledali njegove mejlove i istoriju WhatsApp poruka. Primetili su da je sa njegovog računa prebačeno oko 52.000 evra nakon što je Mak nestao.

Foto: FACEBOOK PRINTSCREEN

Hans Mek

Sumnja se da je motiv ubistva pohlepa.

Na snimcima sa nadzorne kamere istražitelji su primetili crnu mazdu pikap sa stranim registarskim tablicama. U njegovom gepeku bio je veliki zamrzivač, dok ga je držao muškarac, koji je kasnije identifikovan kao Makov poznanik.

Istražitelji su pratili trag pikapa sa zamrzivačem i pronašli njegovo telo u utorak uveče.

Ubice su ga raskomadale na 13 delova eletričnom testerom, stavili u crne kese za đubre i sakrili u zamrzivač. Sanduk sa oruđem za ubistvo i telo pronađeni su u kući koju je iznajmio prijatelj žrtve.

Policija je u međuvremenu uhapsila Petru G. i Olafa Torstena B, oboje su nemački državljani. Još uvek se traga za trećim osumnjičenim, Pakistancem koji je držao zamrzivač u vozilu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija