• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/neurlje.si/tanjug

13.07.2023

13:02

Horor juri ka Srbiji?! Nezapamćeno nevreme pogodilo Sloveniju, oluja čupala drveće u Hrvatskoj, iz Italije stiže užas! (FOTO, VIDEO)

R.B.

Vesti

Horor juri ka Srbiji?! Nezapamćeno nevreme pogodilo Sloveniju, oluja čupala drveće u Hrvatskoj, iz Italije stiže užas! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Razorno nevreme pogodilo je Sloveniju i Hrvatsku tokom prethodne noći i tokom jutra.

Sloveniju je poogodila oluja kakvu godina ne pamte. O neverovatnoj snazi vetrova koji su tu duvali brzinom većom i od 100 kilometa na čas najbolje govore fotografije iščupanih stabala i oštećenih kuća koje su postavljene na Fejsbuk stranicu Neurje.si.

Navode da se ovakvo nevreme poput noćašnjeg ne pamti već dugi niz godina.

Širom zemlje saniraju posledice, a među najgore pogođenim područjima je okolina Murske Sobote.

Hrvatski Večernji list prenosi da se tokom današnjeg dana oluja postepeno smirila, ali da se već prognozira razvijanje novog nevremena nad zapadnim i središnjim delom Slovenije. Neurje.si piše da se olujne ćelije razvijaju u severnoj Italiji i da se predviđa da će se one kretati istočno i severoistočno.

 

 

 

 

Snažno nevreme sa jakim vetrom pljuskovima i ponegde gradom, pogodilo je rano jutros i područje hrvatskog Međimurja. 

Kako je izvestio HRT pozivajući se na lokalne medije, vetar je čupao stabla, a grad je padao od Macinca do Čakovca. Vatrogasci su, kažu, intervenisali desetak puta na uklanjanjanju porušenih stabala, a morali su i da ispumpavaju vodu iz pojedinih podruma.

 

 

 

 

Oluja je gotovo uništila dva velika kestena na ulazu u Stari grad Čakovac, koji su tu decenijama i na neki način bili su simbol tog grada.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija