• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RiaNovosti

13.07.2023

15:54

Rusi spremili Ukrajncima paklen scenario! Doušnik sve otkrio?! SAD saterale sebe u ćošak, poznato kada kreće akcija

Tanjug/AP

Vesti

Rusi spremili Ukrajncima paklen scenario! Doušnik sve otkrio?! SAD saterale sebe u ćošak, poznato kada kreće akcija

Podeli vest

Ruska vojska bi mogla da pokrene ofanzivu u avgustu, rekao je novinar Sejmor Herš, pozivajući se na američkog zvaničnika.

Kijev će se suočiti sa „pravim problemom“ na leto, verovatno u avgustu, kada se ruska vojska „lako nosi“ sa kontraofanzivom i krene u sopstvenu „masovnu ofanzivu“, prema zvaničniku koji je želeo da ostane anoniman .

Prema doušniku, nije poznato kako će se događaji dalje razvijati, pošto su SAD „sterale sebe u ćošak” pozivajući NATO da odgovori na akcije Moskve. Prema izvoru, saveznici ne znaju mnogo o položaju ruskih snaga u Ukrajini .

Ukrajinska kontraofanziva na južnodonjeckom, artjomovskom i pre svega zaporoškom pravcu počela je 4. juna. Kijev je rasporedio brigade koje je obučio NATO, naoružane zapadnom tehnologijom, uključujući veoma hvaljene tenkove Leopard.

Kako je 11. jula izjavio ruski ministar odbrane Sergej Šojgu , neprijatelj nije postigao svoje ciljeve ni u jednom pravcu, a njegovi gubici su premašili 26.000 vojnika, 1.244 tenka i hiljade druge opreme, 21 avion i šest helikoptera.

Među uništenim je 17 leoparda, pet francuskih tenkova na točkovima AMKS i 12 američkih borbenih vozila pešadije Bredli, 43 haubice M777 i 46 samohodnih topova iz Poljske , SAD i Francuske . Snimci nemačkih tenkova koji se dime na bojnom polju izazvali su veliki odjek na Zapadu, a velike gubitke potvrđuje i hitna isporuka novih serija opreme iz Sjedinjenih Država.

Prema Šojguu, zapadni obaveštajci primećuju visoku efikasnost ruske odbrane i preventivnih udara vojske. U vezi sa snabdevanjem Oružanih snaga Ukrajine američkom kasetnom municijom , napomenuo je ministar, i ruska vojska će morati da koristi slične projektile - samo "mnogo efikasnije".

Na pozadini neuspeha u kontraofanzivi Oružanih snaga Ukrajine, zapadni mediji su naveli da je Kijev prestao da baca u borbu velike jedinice i zapadnu tehniku. Američki državni sekretar Entoni Blinken izrazio je mišljenje da ofanziva Oružanih snaga Ukrajine neće biti trenutna, već će trajati „mnogo veći broj meseci“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17