• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/DailyMail

14.07.2023

18:23

Bajdena opet izdale noge: Predsednik SAD umalo ponovo da se surva niz stepenice dok se peo u avion (VIDEO)

printscreen

Vesti

Bajdena opet izdale noge: Predsednik SAD umalo ponovo da se surva niz stepenice dok se peo u avion (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Džo Bajden se još jednom sapleo uz stepenice Air Force One dok se vraća kući sa svog evropskog putovanja u Helsinkiju.

Bajden (80) je stigao otprilike na pola stepenica predsedničkog aviona na međunarodnom aerodromu Helsinki-Vantan u finskoj prestonici kada se činilo da je izgubio oslonac pre nego što se spremio za pad.

Ali osmogodišnji predsednik se oporavio, stisnuo se za rukohvat i povratio prisebnost da nastavi ostatak puta prema gore.

Konačno stojeći na vrhu stepenica, Bajden se okrenuo da mahne posmatračima dok je avion krenuo ka zajedničkoj bazi Endruz u Merilendu. Bajden je proveo poslednjih nekoliko dana u Evropi na samitu NATO-a u Viljnusu, u Litvaniji, pre sastanka sa nordijskim liderima.

Ovo nije prvi put da predsednik ima poteškoća sa stepenicama koje vode do predsedničkog aviona. Činilo se da na nedavnom letu Bajden koristi kraće stepenice nego ranije.

Činilo se da je poslednji pogrešan korak bio barem četvrti put da se Bajden spotaknuo na stepenicama Air Force One.

Ranije ove godine u februaru spotakao se na stepenicama dok je napuštao Varšavu u Poljskoj sa drugog međunarodnog putovanja. Izgubio je oslonac i pao napred pre nego što se pribrao i pregurao ostatak puta.

Mesec dana kasnije, ponovo je imao problema sa navigacijom stepenicama Air Force One-a dok se ukrcavao u predsednički avion dok je odlazio iz Selme, Alabama.

Predsednik je takođe pao uz stepenice Air Force One samo dva meseca u svojoj administraciji u martu 2021.

Čini se da je Bajden koristio kraće stepenice od prošlog meseca kada je lagano pao na ceremoniji diplomiranja na Vazduhoplovnoj akademiji u Koloradu kada je naleteo na vreću peska.

Međutim, sekretar za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer rekla je da nije upoznata sa „bilo kakvim procesom odluke“ u vezi sa mogućom promenom stepenica za ukrcavanje u Air Force One.

Predsednici su ponekad koristili kraće stepenice kada je loše vreme.

To dolazi kada je kovoditelj Morning Joe MSNBC-a Mika Bžežinski rekao u sredu da je predsednikovo osoblje trebalo da „ima svoje godine“.

Bžežinski je osudio osoblje Bele kuće što mu nije pojednostavilo raspored i osiguralo da ne padne.

Dok Bajden priprema svoju kandidaturu za reizbor 2024., suvoditelji Morning Joea razgovarali su o drugom predsedniku čije su godine bile problem - pokojnom predsedniku Ronaldu Reganu, koji je uspešno osvojio drugi mandat.

Skarboro je istakao da je Reganovo osoblje – koji je imao skoro 78 godina kada je napustio Belu kuću – „veoma pažljivo upravljalo njegovim rasporedom“.

- Biću iskren - rekao je Bžežinski, „mislim da oni ne rade dobar posao pomažući predsedniku.“

„Samo kažem da ako upravljate rasporedom predsednika, a vi upravljate predsednikom koji izlazi na scenu i izlazi na scenu i ulazi u avione i izlazi iz aviona – i da, on ima 80 godina – morate biti tu za njega, ' nastavila je.

- A ti treba da napraviš stazu i bolje je da se uveriš da ne padne na vreću peska“, dodala je. „I za to krivim osoblje - rekao je Bžežinski.

- Postoje stvari koje će ga povrediti - nastavila je. 'Ovo su stvari koje će se igrati na petlji, OK?

- Pustite ga da radi svoj posao, neka radi svoje govore, neka radi na politici, neka radi svoje veze u Kongresu za razliku od bilo kog predsednika koga smo videli, ja ne znam, od Klintonove - rekla je ona. 'Ali moj Bože, pobrini se, znaš - ti si tajna služba, ti si njegovo osoblje - da si tamo i da mu kažeš šta je sledeće.'


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija