• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.07.2023

10:38

Veliki konvoj Vagnera ušao u Belorusiju! Zelenski strahuje od napada na Kijev? (VIDEO)

Printskrin video

Vesti

Veliki konvoj Vagnera ušao u Belorusiju! Zelenski strahuje od napada na Kijev? (VIDEO)

Podeli vest

Veliki konvoj plaćeničke grupe Vagner stigao je rano jutros u Belorusiju, javljaju beloruski mediji.

"Ujutru 15. jula primećena je velika kolona automobila i kamiona takozvanih DPR/LPR registarskih oznaka. Sve ukazuje da se radi o konvoju Vagner grupe koji je noću ušao u Belorusiju iz Ruske Federacije u rejon Kričeva", navodi se u izveštaju.

Kolona je išla kroz Rohačov u pravcu Bobrujska, a zatim do Osipoviča. Trasa ukazuje da se kretala ka šatorskom kampu u selu Gol.

U konvoju je viđeno najmanje 60 vozila, uključujući kamione, velike kamione, kombije i najmanje 3 autobusa za prevoz ljudi, navodi Gajun. Kolona je bila u pratnji beloruske saobraćajne policije.

Dan ranije Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo je da su "vagnerovci"počeli da obučavaju belorusku vojsku.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je 27. juna rekao da očekuje da će komandanti Vagnera koji su stigli u Belorusiju preneti svoje borbeno iskustvo beloruskoj vojsci.

Ruski mediji su 26. juna, pozivajući se na sagovornika u odeljenju za šumarstvo Mogiljevske oblasti, javili da je u regionu već u toku izgradnja vojnog kampa za plaćenike Vagnera, a pojavili su se i satelitski snimci navodno vojne baze u izgradnji jugoistočno od Minska.

Jedan od kampova nalaziće se u blizini grada Osipoviči. Udaljen je 200 kilometara od granice sa Ukrajinom.

Da se nešto "kuva" u Belorusiji potvrdilo je i najnovije obraćanje predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog koji je u obraćanju javnosti rekao da "Kijev ostaje na oprezu na severnoj granici sa Belorusijom, čak i ako za sada nema neposredne pretnje". On je to izjavio posle sastanka sa šefovima obaveštajnih službi i komandantima armija.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija