• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tanjug/telegram

17.07.2023

06:59

(VIDEO) Napadnut Krimski most! Odjeknule snažne eksplozije, ima mrtvih!

Tanjug/AP

Vesti

(VIDEO) Napadnut Krimski most! Odjeknule snažne eksplozije, ima mrtvih!

Podeli vest

Dve osobe su poginule danas, a jedno dete je povređeno na Krimskom mostu, dok je saobraćaj obustavljen zbog oštećenja na kolovozu, prenela je ruska novinska agencija RIA pozivajući se na ministarstvo zdravlja regiona Krasnodar. "

"Prema podacima Ministarstva zdravlja Krasnodarske teritorije, maloletno lice povređeno je u vanrednoj situaciji na Krimskom mostu", navedeno je u saopštenju ministarstva.

Dodaje se da se pretpostavlja da je reč o povredi umerene težine.

"U ovom trenutku, lekari se spremaju za intervenciju, a dete će helikopterom biti prebačeno u regionalnu bolnicu", navodi se u saopštenju ministarstva.

Prema rečima guvernera Belgorodske oblasti Vjačeslava Gladkova, povređena je devojčica, a njeni roditelji su poginuli.

 

 

Raketni napad?

Ruski Telegram kanali spekulišu da se radi o raketnom napadu. Moguće da je upotrebljena modifikovana raketa 5V28 koja je lansirana iz dalekometnog PVO sistema S-200 "Vega-M" za gađanje zemaljskih ciljeva.

Ove rakete su u poslednje vreme počele da se upotrebljavaju za gađanje ciljeva u operativnoj dubini fronta.

 Raketa 5V28 inicijalno spada u klasu projektila klase zemlja-vazduh dometa do 250km. Nosi razornu bojevu glavu težine 90kg. Osim konvencionalne bojeve glave Sovjeti su ove rakete naoružavali i taktičkim nuklearnim bojevim glavama.

 

 

Na ruskim resursima se spominje i mogućnost upotrebe drona-kamikaze koji se kreće po površini vode i koji je veoma složen cilj za detekciju.

Čule se dve eksplozije

Rojters prenosi, pozivajući se na ukrajinsku novinsku agenciju RBC, da su se čule dve eksplozije na mostu i dodaje da nije mogao nezavisno da potvrdi izveštaje. Za sada nema komentara sa ukrajinske strane.

Na mesto događaja izašla je ekipa istražnog komiteta, a rusko ministarstvo saobraćaja demantovalo je da je došlo do oštećenja stuba mosta i navelo da je oštećen samo kolovoz. U vanrednom štabu Krasnodarskog kraja su pojasnili da je gužva, koja je nastala na ulazu na most, sada smanjena i da je kolona duga tri kilometra.

 

 

Šef Krima Sergej Aksjonov rekao je da bi železnički saobraćaj mogao da bude ponovo uspostavljen do 9.00 po lokalnom vremenu. On je na Telegramu zamolio stanovnike regiona i turiste da koriste alternativne kopnene puteve, umesto Krimskog mosta.

- Uzimajući u obzir trenutnu situaciju, molim stanovnike i goste na poluostrvu da se suzdrže od putovanja preko Krimskog mosta i da, iz bezbednosnih razloga, izaberu neki alternativni put. Verujte samo zvaničnim informacijama - naveo je Aksjonov, ne precizirajući zbog čega je nastao problem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija