• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT

18.07.2023

17:10

Hoće li išta ostati od Kanade, više od 600 požara van kontrole! Vatra već progutala 26 miliona hektara!

Tanjug/AP

Vesti

Hoće li išta ostati od Kanade, više od 600 požara van kontrole! Vatra već progutala 26 miliona hektara!

Podeli vest

Broj šumskih požara u Kanadi klasifikovanih kao van kontrole približava se broju od 600. Zemlja proživljava svoju najgoru sezonu požara u poslednjih nekoliko decenija.

Prema kanadskom međuagencijskom centru za šumske požare (CIFFC) u zemlji gori više od 900 aktivnih požara, od kojih je 599 bilo van kontrole. Još 104 vatrogasci su držali kako-tako pod kontrolom , dok ih je 204 bilo pred gašenjem

Britanska Kolumbija je najteže pogođena provincija, i na nju otpada trećina aktivnih požara, prema statistikama CIFFC. Požari su opustošili 26 miliona hektara širom zemlje. Tokom ove godine prijavljeno je čak 4.200 požara, što predstavlja crni rekord.

Statistika o broju požara vodi se od 80-ih godina prošlog veka, a prethodni rekord je postavljen 1995. godine, kada je u Kanadi izgorelo više od 17 miliona hektara.

Ranije ovog meseca, dim iz Kanade je dospeo na jug i prekrio delove SAD. Njujork je danima bio prekriven gustim dimom.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija