• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rt

19.07.2023

08:09

Bliži se kraj! Pukovnik Mekgregor jezivim predviđanjem zaledio Ameriku!

Public

Vesti

Bliži se kraj! Pukovnik Mekgregor jezivim predviđanjem zaledio Ameriku!

Podeli vest

Ideja o stvaranju nove valute Indije, Kine i Rusije mogla bi da uzdrma finansijsku dominaciju SAD, izjavio je pukovnik Daglas Mekgregor, bivši savetnik šefa Pentagona.

- Suština je sledeća - nastaje nova era. Više od 40 zemalja je već izrazilo želju da koristi ovu novu valutu. Indija, Kina i Rusija su u samom centru, u samom temelju svega ovoga - rekao je Mekgregor za londonski Jutjub kanal "Ril".

Kako je naveo, sve ovo izgleda kao pobuna protiv američke finansijske dominacije, koja bi za nju mogla biti pogubna na duge staze. 

- Afrika, Latinska Amerika i mnoge azijske zemlje saosećaju sa Rusijom i njene akcije doživljavaju kao otpor politici Vašingtona - istakao je pukovnik.

Mekgregor je naglasio da će nova valuta biti "podržana" zlatom, čije su najveće svetske rezerve koncentrisane u Indiji, Kini i Rusiji.

Naime, očekuje se da će zvanično saopštenje o stvaranju nove valute biti dato tokom samita BRIKS-a, koji će biti održan od 22. do 24. avgusta u Johanesburgu. 

Ranije je zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandar Pankin rekao za TASS da će zemlje BRIKS-a na samitu u Južnoj Africi razgovarati na temu "zajedničkih obračunskih jedinica".

BRIKS objedinjuje Brazil, Rusiju, Indiju, Kinu i Južnu Afriku. Pored Etiopije, zvaničnu prijavu za članstvo u BRIKS-u podneli su i Alžir, Bangladeš i Egipat. 

Interes za ulazak u grupu već su izrazili Argentina, Iran, kao i Indonezija, Saudijska Arabija i Turska.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija