• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

22.07.2023

10:12

"SU-27 je kralj!" Ukrajinski pilot uporedio "suhoj" sa američkim F-16, njegov komentar ušao u istoriju!

youtube

Vesti

"SU-27 je kralj!" Ukrajinski pilot uporedio "suhoj" sa američkim F-16, njegov komentar ušao u istoriju!

Podeli vest

Na društvenim mrežama kruži snimak na kojem pilot ukrajinskog Ratnog vazduhoplovstva upoređuje američki lovac F-16 i sovjetski Su-27.

Iako su ovi kadrovi, snimljeni pre nekoliko godina, izvučeni iz arhive, nisu izgubili na aktuelnosti.

Posle trenažnog leta na F-16, ukrajinski pilot iskreno priznaje:

- Mašina mi se dopala. Ali što se tiče performansi, naravno, mnogo zaostaje za Su-27. U borbi koju Amerikanci zovu pseća borba, a mi bliski manevarski okršaj, Su-27 je kralj. To je jasno - rekao je pilot.

Naravno, sada, kada Kijev uporno moli države NATO-a da mu isporuče F-16, radikalno se promenila propaganda i teško da se danas može čuti ovako, iskreno, mišljenje iz ukrajinskih vojnih krugova. Inače, junak ovog snimka, bivši komandant eskadrile 831. brigade taktičke avijacije, potpukovnik Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine Dmitrij Fišer, oboren je i poginuo u leto 2022. godine.

Foto: EPA

F-16

 

Su-27 je borbeni avion i jedan od najboljih boraca četvrte generacije na svetu. Ima visoku dugotrajnost i veliki kapacitet za oružje, ali mu je slabost nedostatak mogućnosti izbegavanja radara.

Foto: Reuters

Su-27

 

Autor dodaje i da ovaj "suhoj" nije imao dovoljno borbi da bi se procenile njegove karakteristike u slučaju borbe jedan na jedan sa drugim borbenim avionima, ali američki planeri ga moraju ozbiljno shvatiti prilikom razmatranja vojnih vazdušnih mogućnosti Rusije.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija