• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

22.07.2023

18:49

Britanski pukovnik jasan, Kijev za ofanzivu ima još jednu opciju, ali... Ono što dolazi je još užasnije i Zelenski to zna!

Reuters

Vesti

Britanski pukovnik jasan, Kijev za ofanzivu ima još jednu opciju, ali... Ono što dolazi je još užasnije i Zelenski to zna!

Podeli vest

Penzionisani pukovnik britanske vojske Ričard Kemp napisao je u članku za list Telegraf da je jedina preostala kontraofanzivna opcija za ukrajinske oružane snage (VSU) frontalni napadi na „jedan od najobimnijih sistema vojne odbrane" u istoriji čovečanstva.

Analitičar je skrenuo pažnju na prošlogodišnje pregrupisavanje ruske vojske u Hersonskoj i Harkovskoj oblasti, koje je nazvao taktičkim manevrom razmene „prostora za vreme".

Prema njegovim rečima, ovog puta Oružane snage Rusije, ojačane mobilizacijom i izgradnjom obimnih odbrambenih linija, neće nikuda da se povlače.

- Ovo je Ukrajini ostavilo jedinu opciju: da izvrši frontalne napade na dobro branjene položaje - rekao je ekspert.

On je istakao da takva situacija Kijev ostavlja ranjivim na promene u mišljenju Zapada, s obzirom na verovatnoću dolaska Donalda Trampa na mesto predsednika SAD i evropski zamor.

- To je nešto čega bi predsednik Ukrajine, Vladimir Zelenski trebalo da bude svestan i što, možda, izaziva veliki užas - rekao je Kemp.

Prethodno je rezervni pukovnik Andrej Koškin rekao da je neuspeh kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine šokirao zapadne zemlje.

Ranije je poljski general upozorio Ukrajinu na moguću ofanzivu Oružanih snaga Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija