• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

25.07.2023

14:35

Devojčica je ubijena 1975, sveštenik prvi pritrčao roditeljima, a sada je usledio šok - posle pola veka shvatili ko je ubica! (FOTO, VIDEO)

Delaware County District Attorney's Office

Vesti

Devojčica je ubijena 1975, sveštenik prvi pritrčao roditeljima, a sada je usledio šok - posle pola veka shvatili ko je ubica! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Penzionisani sveštenik u Džordžiji priznao je nedavno ubistvo osmogodišnje devojčice Grečen Harington, čiji su ostaci pre skoro pola veka pronađeni na jugoistoku američke savezne države Pensilvanija.


Dejvid Zandstra (83) iz predgrađa Atlante, u Džordžiji, optužen je za krivično delo ubistvo prvog, drugog i trećeg stepena i otmicu maloletne osobe 1975. godine, prenosi AP.

Okružni tužilac Džek Stolštajmer rekao je novinarima da je optuženi "čudovište" i "najgora noćna mora svakog roditelja".

- Ovo je čovek koji je nemilosrdni dečji predator, a koji se ponašao kao da je prijatelj, komšija i Božji čovek. On je ubio ovu jadnu devojčicu - rekao je Stolštajmer.

Nakon što je ubio devojčicu koja ga je poznavala i koja mu je verovala, on se "ponašao kao da je porodični prijatelj, ne samo tokom njene sharane, već i godinama posle", naveo je tužilac.

Foto: Delaware County District Attorney's Office

Grečen Harington ubijena u leto 1975. godine

 

Harington je nestala sredinom avgusta 1975. godine dok je šetala od svoje kuće do crkve, gde je Zandstra bio pastor. Njeno telo je dva meseca kasnije pronašao džoger u državnom parku Ridli Krik u Mediji Harington, koja je obično bila u pratnji svojih sestara, taj dan je bila sama, a Zandstra, koji je bio jedan od najboljih prijatelja njenog oca, ponudio joj je da je poveze.

- Kada joj je ponudio da je poveze njegovim kolima, ona je naravno ušla u auto - rekao je Stolštajmer.

On ju je potom odveo u šumu gde ju je udario u glavu i pokrio njeno telo. Kada se vratio u crkvu, ponašao se kao da se ništa nije dogodilo, a kada je otac osmogodišnje devojčice od njega zatražio pomoć, Zandstra je bio prvi koji je pozvao policiju.

Foto: Delaware County District Attorney's Office

Dejvid Zandstra krio zločin skoro 50 godina

 

Narednih dana, stotine ljudi je pretraživao šumu, a vlasti su podelile 2.000 letaka i uspostavile su 24-časovnu liniju koja je primila stotine poziva.

Telo devojčice je pronađeno sredinom oktobra 1975. godine, a njen donji veš je visio sa grane drveta.
Stolštajmer je rekao da su nove informacije od neimenovanog prijatelja žrtve navele policiju da otputuje u Džordžiju i ispita Zandstru, za koga vlasti tvrde da je tada priznao zločin.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija