• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

26.07.2023

16:14

Gore od najgorih očekivanja! Ukrajina konačno priznala zastrašujuće gubitke, u pomoć pozvali i veštačku inteligenciju!

Reuters

Vesti

Gore od najgorih očekivanja! Ukrajina konačno priznala zastrašujuće gubitke, u pomoć pozvali i veštačku inteligenciju!

Podeli vest

Ukrajina svakog meseca u borbama izgubi najmanje hiljadu dronova, a prema nekim izveštajima, ovaj broj može dostići 10 hiljada, rekao je zamenik ukrajinskog premijera Mihail Fedorov za Vašington post.

„Ukrajina procenjuje da Rusija uništava oko hiljadu ukrajinskih dronova mesečno. Druge procene ukazuju na gubitke od 10.000 mesečno“, rekao je Fedorov.

On je saopštio američkom listu da Ukrajina neprestano pokušava da modernizuje dronove, da uvede tehnologije veštačke inteligencije u njihov rad.

Ukrajinski ministar je, međutim, priznao da širenje veštačke inteligencije u vojnoj sferi predstavlja „pretnju budućnosti“, ali, po njegovom mišljenju, Kijevu je sada prioritet njegova bezbednosti.

Pored toga, list, pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom, ukazuje da je bivši izvršni direktor Gugla Erik Šmit zainteresovan za dalji doprinos proizvodnji dronova u Ukrajini. On je već pružio pomoć Kijevu u ovoj oblasti, ali namerava da uloži još milione dolara.

U tekstu se takođe navodi da ukrajinsko Ministarstvo odbrane predaje proizvođačima dronova u drugim zemljama ruske tehnologije za suzbijanje signala radi testiranja njihovih proizvoda. List naziva tu tehnologiju „jednom od najnaprednijih sredstava elektronskog ratovanja na svetu“.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija