• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

27.07.2023

11:52

Tajni Bajdenov napad na Rusiju i Putina! Predsednik čija vojska nekažnjeno ubija po svetu, šalje Hagu 'dokaze o ruskim zločinima'!

EPA

Vesti

Tajni Bajdenov napad na Rusiju i Putina! Predsednik čija vojska nekažnjeno ubija po svetu, šalje Hagu 'dokaze o ruskim zločinima'!

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden tajno je naredio SAD da počnu da prosleđuju dokaze o ruskim ratnim zločinima u Ukrajini Međunarodnom krivičnom sudu (MKS) u Hagu, objavio je danas Njujork tajms, pozivajući se na dobro obaveštene izvore.


Kako su naveli izvori bliski administraciji u Vašingtonu, takva odluka američkog predsednika ukazuje na ozbiljne promene u politici SAD, prenosi Ukrinform. 

Prethodno je Pentagon tvrdio da bi predaja dokaza MKS-u potencijalno mogla da izazove krivično gonjenje američke vojske.

Američke obaveštajne agencije prikupile su informacije, uključujući detalje o odluci ruskih zvaničnika da namerno udare na civilnu infrastrukturu u Ukrajini i nasilno deportuju hiljade ukrajinske dece sa okupirane teritorije, navodi se u izveštaju. SAD su već podelile neke od dobijenih dokaza sa ukrajinskim tužiocima, odbijajući da dostave dokumente MKS-u.

Kako je ranije preneo Ukrinform, vlada Južne Afrike zvanično je podnela zahtev sudu za izdavanje naloga za hapšenje ruskog lidera Vladimira Putina u slučaju da stigne u zemlju.

Pretpretresno veće MKS je 17. marta izdalo nalog za hapšenje Vladimira Putina, zajedno sa njegovom komesarkom za prava deteta Marijom Lvovom-Belovom, zbog optužbi za nezakonitu deportaciju ukrajinske dece sa okupiranih teritorija u Rusiju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija