• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.07.2023

21:26

(VIDEO) Preokret u Donjecku! Težak udarac za Ruse, Zelenski slavi pobedu!

Reuters

Vesti

(VIDEO) Preokret u Donjecku! Težak udarac za Ruse, Zelenski slavi pobedu!

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je na Tviteru snimak na kom se vidi kako ukrajinski vojnici govore da su ponovno zauzeli selo Staromajorske.

- 35. brigada i dobrovoljački bataljon Arei oslobodili su selo Staromajorske. Slava Ukrajini! Slava Herojima - govore vojnici na snimku.

Staromajorske se nalaze u krajnjem zapadnom delu Donjecke oblasti, južno od grupe malih naselja koje je Ukrajina već zauzela otkako je započela njena kontraofanziva početkom juna.

Vest da su ukrajinske snage zauzele selo dolazi samo dan nakon što je portparol ukrajinskih oružanih snaga Andrij Kovalev rekao da su njihove snage osvojile položaj u blizini sela. 

Kovalev je i ranije danas izjavio da su postigli određeni uspeh u blizini naselja na južnom frontu, ojačavši položaje koje su prethodno zauzele.

Dodao je da se vode teške borbe, te da ruske snage trpe gubitke i povlače rezerve. Video iz naselja, geolociran od strane CNN-a, pokazao je kako ruski vojnici zaista napuštaju položaje i povlače se.

Rusi priznali gubitak naselja

Danas je zamenik načelnika Nacionalne garde DNR-a Aleksandar Hodakovski već izvestio da su Oružane snage Ukrajine, iskoristivši prednost na frontu, izbacile ruske trupe iz Staromajorske i pretvorile naselje u gomilu polomljene cigle.

Istovremeno, ukrajinski ratni dopisnici javljaju da se borbe u rejonu sela Staromajorske nastavljaju zapadno i severoistočno od njega. Situacija na tom pravcu je dinamična, pošto se bok sela Urožajnoje otvara za Oružane snage Ukrajine, pa ruska vojska zbog toga preduzima protivudare u više pravaca.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija