• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.07.2023

08:00

Drhti planeta! Putin gubi strpljenje, Rusija spremna za rat sa NATO!

Shuterstock/AP

Vesti

Drhti planeta! Putin gubi strpljenje, Rusija spremna za rat sa NATO!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija ne želi direktan sukob sa NATO, ali da je, ako neko to želi, Rusija spremna.

- Uvek smo spremni za svaki scenario. Ali ovo niko ne želi. I na inicijativu američke strane, svojevremeno smo napravili poseban mehanizam za sprečavanje ovih sukoba. Naši šefovi pojedinih resora direktno komuniciraju jedni sa drugima i imaju mogućnost da se konsultuju o svakoj kriznoj situaciji - rekao je Putin na konferenciji za novinare posle Samita Rusija-Afrika u Sankt Peterburgu.

On je napomenuo da to sugeriše da "niko ne želi nikakve sukobe, prenose RIA Novosti.

Prema rečima ruskog predsednicima, Zapad za sopstvene greške okrivljuje Rusiju, dok je koren ekonomskih problema zapadnih zemalja u greškama, „koje su decenijama ponavljale iznova i iznova, na osnovu oportunističkih unutrašnjepolitičkih razmatranja”.

Putin je istakao da se afričke zemlje dobro odnose prema Ukrajini i iskreno razmišljaju šta da urade da se tamo okonča sukob. One to ne rade pod pritiskom spolja, već "na osnovu unutrašnjih motiva'', rekao je ruski lider.

- Uostalom, kada govorimo o tome da je Sovjetski Savez pružio pomoć afričkim zemljama u borbi za nezavisnost, ne smemo zaboraviti da je u to vreme Ukrajina bila deo Sovjetskog Saveza. Generalno, oni se prema Ukrajini dobro i iskreno odnose. Želim ovo da istaknem, oni iskreno razmišljaju šta da urade da okončaju sukob - rekao je Putin novinarima.

On je dodao da afričke zemlje ne zaboravljaju na podršku Rusije, uključujući i podršku u Ujedinjenim nacijama. Rusija nije odbila mirovne pregovore o Ukrajini, dok je Kijev potpisao ukaz o zabrani pregovora, rekao je Putin.

- Ja stalno govorim da nikada nismo odbili mirovne pregovore. Ali ako se tamo potpiše dekret o zabrani pregovora...Kažem, postoji uredba o zabrani pregovora, ali mi ne odbijamo da pregovaramo, tako su juče mislili ljudi za stolom, razmenili poglede, ali kako da insistiraju na tome - rekao je on i dodao de je, da bi proces počeo, potrebna saglasnost obe strane. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)
Live TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)

Glumica Radmila Živković preminula je danas u 72. godini života. Ostavila je brojne uloge u kultnim filmovima i serijama. U specijalnoj emisiji Informer TV glumac Irvan Mensur, sin Velimira Bate Živojinovića, Miljko Živojinović, Ivana Vujić, bivša direktorka Narodnog pozorišta i Molina Udovički Fotez, umetnički direktor drame Narodnog pozorišta.

20.09.2024

21:01

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)
Live TV

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)

Mosadu je cilj da utera strah u kosti stanovništvu. Trenutno se pola Bliskog istoka ustručava da uključi mobilni telefon, pa čak i kućne uređaje. U narednih mesec dana treba da se održi nešto što je nazvano "Poslednji test za čovečanstvo" gde će se utvrditi da li je već sada veštačka inteligencija pamentija od ljudi. Rezultate istraživanja nećemo saznati. Na ove teme u emisiji "Otvoreni studio" govorili su ekonomista Bojan Dimitrijević, Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost i istoričar Goran Šarić.

20.09.2024

20:18

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu
Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu

Ljubitelji kulinarstva u Srbiji sigurno znaju ko je Anamaria Babičković. Za one koji nisu pratili prvu sezonu tv serijala Masteršef, takmičenje kuvara amatera pred kamerama i pod budnim okom profesionalnog žirija, ova mlada Subotičanka osvojila je drugo mesto. Ali ceo rodni grad, a moguće i veći deo Srbije, smatra je pobednicom!

20.09.2024

18:18