• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

31.07.2023

06:15

Ovo nisu bitke, ovo nije rat! Putinu poslata jasna poruka, postoji samo jedan način za pobedu u Ukrajini!

Shuterstock,Epa, wikipedia

Vesti

Ovo nisu bitke, ovo nije rat! Putinu poslata jasna poruka, postoji samo jedan način za pobedu u Ukrajini!

Podeli vest

Vojno-politički ekspert, bivši šef izraelske specijalne službe Nativ, Jakov Kedmi, predstavio je jedini način na koji Rusija može da pobedi Ukrajinu i da neutrališe uticaj Zapada.

Prema rečima stručnjaka, za to je neophodno započeti borbe ne samo u Donbasu, već i u drugim oblastima.

- Ovo nije vatreni obračun, borbe su ofanziva. Za sada se vode samo borbe u Donbasu. U drugim oblastima to nisu bitke, ovo nije rat, ovo nisu vojne operacije. To su samo pucnjave. Ali to nisu akcije koje će dovesti do pobede. Još niko nije dobio rat na ovaj način Onaj ko napreduje pobeđuje, onaj ko ima inicijativu - kaže stručnjak.

Prema njegovim rečima, Rusija je tokom godine specijalne vojne operacije sprovela niz mera za jačanje vojske i danas ima dovoljno snaga i sredstava.

- Ako nisu dovoljni za ofanzivu na celom frontu, onda su dovoljni za ofanzivu na kritičnim sektorima -  rezimirao je bivši šef specijalne službe Nativ.

Jakov Kedmi je pre izvesnog vremena aktuelni sukob u Ukrajini nazvao zagrevanjem, uoči prave borbe između Rusije i SAD. Istovremeno je naglasio da rusko-američki sukob traje već duže vreme.

Sa tim u vezi, ekspert je ponovio izjave koje su više puta izgovarane na različitim nivoima da je Kijev od samog početka postsovjetskog perioda Vašington smatrao osnovnom platformom za uništenje Rusije, kako informativnom, ekonomskom, kulturnog tako i vojnog napada na Rusiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija