• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.07.2023

12:13

(FOTO) Šta sprema Prigožin?! Otkriveno ko je misteriozni Afrikanac na slici sa šefom Vagnera!

reuters

Vesti

(FOTO) Šta sprema Prigožin?! Otkriveno ko je misteriozni Afrikanac na slici sa šefom Vagnera!

Podeli vest

Vođa ruske prvatne vojske „Vagner“ Jevgenij Prigožin koji je u junu predvodio neuspešnu jednodnevnu pobunu protiv vojnog vrha Rusije, fotografisan je u Sankt Peterburgu na samitu Rusija-Afrika.

Direktor Ruskog doma u Centralnoafričkoj Republici Dmitrij Siti objavio je fotografiju na kojoj Prigožin pozira sa gostom iz Afrike, prenosi portal Fontanka iz Sankt Peterburga.

Londonski "Fajnenšel tajms" otkrio je da se na fotografiji Prigožin rukuje sa Fredijem Mapukom, generalnim direktorom državnog protokola predsednika Centralnoafričke Republike. ㅤ

Podsetimo, nekoliko stotina „iskusnih“ boraca ruske paravojne grupe Vagner stiglo je u Centralnoafričku Republiku da „osiguraju bezbednost“ uoči referenduma 30. jula u toj zemlji, saopštila je  grupa povezana sa Vagnerom.

Pripadnici Vagnera se već duži niz godina se nalaze u Centralnoafričkoj Republici, gde rade na obuci vojske te države, zaštiti ključnih rudnika, kao i na obezbeđivanju predsednika Fostena-Aršanž Tuadere.

Šef Vagnera se oglasio nakon niza održanih sastanaka sa afričkim delegacijama. 

- Forum je bio ne samo efikasan, već i izuzetno blagovremen. Afrika je četvrtina planete. I ova četvrtina planete zna da je u blizini Rusija, koja efektivno komunicira sa afričkim zemljama - izjavio je Prigožin.ㅤ 

Prigožin je rekao da je predsednik Rusije Vladimir Putin uradio veoma važnu stvar, a to je izgradnja ličnih odnosa poverenja sa većinom afričkih lidera.

- U ovom teškom vremenu, ne za Rusiju, već za ceo svet, uključujući i afričke zemlje, jer se mnoge brzo menjaju. To vidimo u Maliju, Nigeru, Centralnoafričkoj Republici i drugim zemljama koje danas postaju sve nezavisnije. Verujem da je forum prošao dobro i da bismo u bliskoj budućnosti trebalo da vidimo njegove rezultate - zaključio je šef Vagnera.

 Jevgenij Prigožin o rezultatima samita Rusija-Afrika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija