• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/defenceromania

01.08.2023

15:15

(FOTO) Rusi se spremaju za nešto veliko na Krimskom mostu! Vojska snimljena kako postavlja poseban "skelet"!

EPA

Vesti

(FOTO) Rusi se spremaju za nešto veliko na Krimskom mostu! Vojska snimljena kako postavlja poseban "skelet"!

Podeli vest

Ruska vojska je u vodama Crnog mora, u zoni Krimskog mosta, postavila specijalne barijere protiv površinskih i podvodnih dronova, objavio je Telegram kanal "Mash", navodeći da oni imaju ulogu da spreče nove napade ukrajinskih dronova s mora.

Kako navodi izvor, u planu je da se konstrukcija mosta ogradi celom dužinom. Reč je o metalnoj konstukciji koja liči na "skelet" debelih armaturnih šipki, ali detalji nisu otkriveni.

Pretpostavlja se da će takva mera biti efikasna i da će obezbediti zaštitu celokupnog infrastrukturnog cilja.

Ruski predstavnici tvrde da je u poslednje vreme ukrajinska strana počela da koristi sve više pomorskih dronova

Veruje se da je glavni povod jačanja zaštitnih mera oko Krimskog mosta nedavna izjava predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog da je most meta koju ukrajinske snage bezbednosti moraju da unište.

Ruski predsednik Vladimir Putin je krajem prošle nedelje rekao da su dati predlozi da se obezbede dodatne mere bezbednosti za Krimski most.

- Kada počnu da finkcionišu, to će se videti - rekao je tada šef ruske države, ne iznoseći detalje.

 

 

Prema američkim izvorima, ukrajinska vojska koristi nadograđene površinske bespilotne čamce druge generacije MAGURA V5 za praćenje situacije u Crnom moru i za udar na ruske ciljeve u toj oblasti.

Čamci dronovi opremljeni su optoelektronskim sistemima i komunikacionim kompletom Star Link. Njihova dužina je 5,5 metara, širina 1,5 metra, a gaz 0,5 metara. Maksimalna brzina koju mogu da dostignu je 42 čvora. Domet je približno 833 kilometra, a težina tereta je 320 kilograma.

Ruski izvori tvrde da su dronovi ovog tipa korišćeni u napadima na Sevastopoljsku pomorsku bazu u oktobru 2022. godine, kao i u napadu na Krimski most u noći 17. jula 2023. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija