• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/index/ukrainska pravda

04.08.2023

10:28

Snimljen trenutak kada se ukrajinski dron zabija u ruski brod?! "Napunili smo ga..." (VIDEO)

Reuters

Vesti

Snimljen trenutak kada se ukrajinski dron zabija u ruski brod?! "Napunili smo ga..." (VIDEO)

Podeli vest

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) izvela je noćas specijalnu operaciju kod crnomorske luke Novorosijsk u Rusiji u kojoj je napadnut brod ruske flote, potvrdio je neimenovani izvor iz SBU.

Tokom opercije mornarički bespilotni dron oštetio je veliki ruski desantni brod Olenegorski Gornjak, rekao je izvor iz SBU-a za Ukrajinsku Pravdu.

- Video prikazuje površinsku bespilotnu letelicu SBU-a napunjenu s 450 kilograma TNT-a kako napada neprijateljski brod s oko 100 članova posade - rekao je izvor.

Operacija je izvedena zajedno s ukrajinskom mornaricom. Kao rezultat napada, ruski brod sada ima veliku rupu u svom trupu i trenutno nije u stanju za borbene misije.

- Sve izjave Rusa o takozvanom odbijenom napadu su lažne - naglasio je izvor.

Rusija je rano jutros saopštila kako je odbila napade ukrajinskih mornaričkih i vazdušnih dronova na svoju pomorsku bazu u Novorosijsku i poluostrvo Krim.

"Sinoć su ukrajinske oružane snage, uz pomoć dva bespilotna čamca, pokušale da napadnu pomorsku bazu Novorosijsk. Čamci bez posade otkriveni su i uništeni redovnom paljbom s ruskih brodova koji su štitili pomorsku bazu", naveli su. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija