• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

10.08.2023

14:54

(VIDEO) Ukrajinci više nemaju kud! Ruski sateliti snimaju mete, a onda doleće pakao sa neba!

Reuters/Pixabay

Vesti

(VIDEO) Ukrajinci više nemaju kud! Ruski sateliti snimaju mete, a onda doleće pakao sa neba!

Podeli vest

Ruski satelitski sistemi za izviđanje i navođenje ne dozvoljavaju Oružanim snagama da se sakriju od vazdušnih udara, rekao je pukovnik Daglas Mekgregor, bivši savetnik šefa Pentagona u intervjuu novinaru Džeksonu Hinklu.

- Ne možete više da se sakrijete. Sve što se dešava u istočnoj i zapadnoj Ukrajini, Rusi prate preko satelita. Imaju čitav arsenal oružja kojim mogu da udare na Oružane snage Ukrajine - podsetio je stručnjak.

Podsetimo, ruska vojska je tokom noći 6. avgusta preciznim oružjem izvela napad na aviobaze ukrajinske vojske u Hmeljnickoj i Rovenjskoj oblasti na zapadu Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Cilj napada je postignut. Svi naznačeni ciljevi su pogođeni - saopštili su tada iz Ministarstva odbrane.

Daglas je takođe istakao da ovi sistemi nadzora ne zavise od vremenskih uslova, a takođe su superiorniji od američkih zbog svoje integracije.

Ovakve sisteme, kombinovano sa dronovima, ruske snage koriste i za korigovanje artiljerijske vatre na samoj liniji fronta.

Ranije je bivši analitičar CIA Lari Džonson rekao da ruska obaveštajna služba brzo pronalazi i uništava mesta gde Ukrajinci popravljaju tenkove, pa je Kijev primoran da pošalje oštećenu opremu u Poljsku na restauraciju.

Ovo oduzima mnogo vremena i značajno podriva borbenu efikasnost vojske Ukrajine na prvoj liniji fronta.

Novi ruski radarski satelit „Kosmos-2569“, lansiran je u orbitu 27. maja, i koristi se za izviđanje ukrajinskih vojnih objekata.

- Novi radarski satelit 'Kondor-FKA' koji je lansiran u orbitu koristiće se za izviđanje ukrajinskih vojnih objekata. U proseku će prolaziti iznad Ukrajine dva puta dnevno i može da slika vojne objekte u radarskom opsegu sa rezolucijom od jednog metra - saopšteno je tada Sputnjiku iz pouzdanih izvora u ruskoj vojsci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija