• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.08.2023

12:01

"Zovite doktora"! Cela Grčka plače za nastradalim sinom poznatog glumca: Svi na plaži su plakali kada su dečaka (11) izvukli iz mora

youtube.com/printscreen

Vesti

"Zovite doktora"! Cela Grčka plače za nastradalim sinom poznatog glumca: Svi na plaži su plakali kada su dečaka (11) izvukli iz mora

Podeli vest

Zajednica Forna Ikarija, šokirana je smrću 11-godišnjeg Hristosa, sina poznatog grčkog glumca Odiseja Stamulisa.

 Niko ne može da veruje da je dete koje je otišlo na bezbrižan odmor na rodno ostrvo svoje majke umrlo od utapanja.

Kako je došlo do tragedije

Dečak je otišao na kupanje na plažu Plaka ton Furni, u Grčkoj, prema dosadašnjim informacijama, ponevši sa sobom masku. Ali kasnio je sa povratkom i njegova majka se zabrinula. U 18.00 popodne i nakon potrage za sinom sa rođacima, otišla je kod nadležnih i zabrinuto obavestila da se nije čula sa detetom od 14.00 časova. Obalska straža je odmah obavestila čamce u prolazu i u saradnji sa policijom počela je potraga.

Obaveštenje koje je izdala obalska straža govori o 11-godišnjem dečaku koji je nosio plavi kupaći kostim sa narandžastom prugom. Kako je vreme prolazilo, rezultata nije bilo i svi su se plašili najgoreg.

Njegova majka je šetala sa fotografijom svog deteta i pitala bilo koga ispred sebe da li su videli dečaka. U 20.30 prolaznik je uočio telo malog dečaka u moru, pored bove u novoj luci ostrva.

 

 

Kada su dečaka izvukli iz mora, ljudi su počeli da plaču i da viču „Doktor, zovite doktora!“.

Lekar je izašao na lice mesta i dao mu veštačko disanje koje nije bilo uspešno. Dete je vozilom hitne pomoći prevezeno u seosku ambulantu u Furniju, gde je konstatovana smrt.

Obdukcija će rasvetliti tačan uzrok smrti maloletnika, piše grčka "Prototema".

Išao da se nađe sa rođakom na kupanju

Prema saznanjima, maloletno dete se dogovorilo da ode na kupanje sa rođakom.

Telo nesrećnog 11-godišnjaka jutros će biti prevezeno na Samos na obdukciju.

U Ministarstvu pomorstva još nemaju jasnu sliku o tragičnom incidentu i čekaju zvaničan izveštaj sa ostrva.

 

 

- Popodne u 18.30, majka deteta me je obavestila da je nema Hristosa od 14.00 časova. Odmah smo uspostavili saradnju sa policijom, lučkom kapetanijom i počeli da ga tražimo, ali nismo mogli da ga nađemo. Shvatili smo da se nešto loše desilo i nažalost, našli smo dete udavljeno. Njegova majka je sa ostrva, došli su na odmor. Velika šteta je učinjena, šta god da kažemo je malo - rekao je za "Prototemu" gradonačelnik ostrva Dimitris Karidis.

Dečak Hristos je sin popularnog glumca Odiseja Stamulisa. On je razveden od majke dečaka, a ona je njegova koleginica, Katija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija