• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

15.08.2023

13:22

(VIDEO) Stravičan pokolj! Rusi masakrirani kasetnim bombama, Ukrajinci bez milosti razaraju sve pred sobom!

Reuters/printscreen

Vesti

(VIDEO) Stravičan pokolj! Rusi masakrirani kasetnim bombama, Ukrajinci bez milosti razaraju sve pred sobom!

Podeli vest

Ruski garnizon u selu Urožajno povukao se nakon učestalih napada ukrajinskih snaga na to malo mesto u Donjeckoj oblasti. Prilikom napada, Oružane snage Ukrajine koristile su kasetnu municiju, a snimak udara razornim oružjem objavljen je na društvenim mrežama.

Ruska istraživačka organizacije "Konflikt intelidžens tim" piše da su ukrajinske snage veličine divizije, uključujući sve četiri brigade ukrajinskog mornaričkog korpusa, okružile Urožajno, naselje s par stotina kuća raspoređenih duž tri paralelna puta u smeru sever-jug.

- Ponovno zauzimanje Urožajnog bilo je samo pitanje vremena - ocenio je "Konflikt intelidžens tim".

Andrij Kovaliov, portparol Generalštaba ukrajinske vojske, kazao je da "odbrambene snage nastavljaju ofenzivu, posebno u smerovima Melitopolja i Berdjanska".

- Postigle su uspeh u području Urožajnog gde učvršćuju položaj na osvojenim granicama - rekao je Kovaliov.

Foto: printscreen Twitter

 

Navodi se da je Urožajno ključno rusko uporište koje se nalazi na početku dugog puta, koji, kroz dolinu reke Mokri Jali, vodi na jug prema okupiranom Marijupolju.

Dok su napredovali istočno i zapadno od Urožajna, Ukrajinci su Rusima ostavili samo jedan izlaz iz mesta: put T0518, koja vodi prema jugu u susedna dva sela.

Kada je iscrpljeni ruski garnizon u potpunosti ili delimično počeo da se povlači proteklog vikenda, vojnici su to činili pešice i usred bela dana, krećući se po otvorenom putu i poljima uz tu saobraćajnicu.

 

 

Ukrajinski dronovi sve su to pratili leteći iznad glava ruskih vojnika i navodili na njih artiljerijsku vatru, zbog čega je usledio teški pokolj.

Na dva snimka napravljena dronom, koje je ukrajinsko Ministarstvo odbrane objavilo u nedjelju, prikazane su desetine Rusa kako se ubrzano kreću putem.

U prvom videu, vidi se kako granata eksplodira, bacajući vojnike na tlo. Na drugom snimku, ukrajinski artiljerci koriste ubojitu kasetnu municiju koja je zabranjena u većini zemalja, ali ne u Rusiji, Ukrajini i SAD, a koju je Amerika isporučila Kijevu kao pomoć ukrajinskoj kontraofanzivi.

 

 

Ta municija se sastoji se od više manjih eksplozivnih bombica koje zasipaju široko područje nakon ispuštanja.

Navodi se da je jedan ruski bloger okrivio 37. motorizovanu artiljerisjku brigadu jer nije poslala tenkove kao podršku ruskoj pešadiji u Urožajnu.

 

 

- Pripadnici brigade takođe su bili pijani - tvrdi taj bloger.

Navodi se da je drugi je bloger okrivio Kremlj zbog smene komandanta 58. kombinovane armije, koja nadzire mnoge brigade u južnoj Ukrajini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija