• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.08.2023

11:28

(FOTO) Kim Džong Un kipti od besa, neko od saradnika će pod led: U blatu do pupka, gleda štetu koje su nanele poplave!

Reduters

Vesti

(FOTO) Kim Džong Un kipti od besa, neko od saradnika će pod led: U blatu do pupka, gleda štetu koje su nanele poplave!

Podeli vest

Pošto je obavio ‘inspekciju‘ i video štetu koje su nanele poplave u njegovoj zemlji, Kim Džong Un je optužio vladine zvaničnike kao ‘neodgovorne‘

Severnokorejski lider Kim Džong Un nije baš odabrao najbolju odeću za obilazak poplavljenih mesta... Kim se u svom retkom javnom nastupu pojavio u sandalama da obiđe mesta poplava.

Severnokorejski lider je uslikan u beloj košulji dugih rukava, crnim pantalonama i odgovarajućim crnim sandalama dok je ispitivao blato i močvare u blizini mesta katastrofe u južnoj severnokorejskoj provinciji Pjongan, piše Večernji list.

Izbor ove letnje obuće verovatno mu nije pružio previše zaštite od stihije, a viđen je i kako gazi u vodi do struka. Ovo nije prvi put da se Kim odlučio za ovako neobičan izbor obuće.

Tokom držanja jednog od svojih govora 2021. na proslavi osnivanja svoje vladajuće stranke, Kim Džong Un je viđen kako nosi crni smoking i odgovarajuće sandale.

Ovoga puta to je katastrofa koja je pogodila zapadnu obalu njegove zemlje, gde je morska voda uništila nasip i poplavila više od 560 hektara zemljišta, od čega su skoro polovina bila pirinčana polja, preneO je državni medij KCNA.

Posle izvršene „inspekcije“, Kim Džong Un je optužio vladine zvaničnike da su „neodgovorni“ i izdvojio Kim Tok Huna, premijera, zbog navodnog nemara u inspekcijama uništenog nasipa.

- Poplave, koje su prouzrokovane neadekvatnim sistemom odvodnje, „najviše se mogu pripisati slabom radnom odnosu i pogrešnom stavu premijer - rekao je Kim.

Severnokorejski lider je na kraju opisao poplavu kao katastrofu koju je prouzrokovao čovek, osudivši uključene zvaničnike kao „ozbiljno van kontrole“ i optužujući ih da su „upropastili sav ekonomski rad države“.

Iako u poplavama nije bilo žrtava, katastrofa je i dalje pogodila dragoceno poljoprivredno zemljište, što je izazvalo dodatnu zabrinutost zbog krize nestašice hrane u zemlji.

Lim Eul-Čul, profesor severnokorejskih studija na južnokorejskom univerzitetu Kjungnam, sugerisao je da će Kim verovatno prikazati katastrofu kao glavni razlog nedavnih ekonomskih neuspeha zemlje, dajući mu priliku da rekonstruiše svoj kabinet.

- Na kraju krajeva, izgleda da je Kim besan što se nacionalna ekonomija ne poboljšava onoliko koliko bi on želeo - rekao je Lim.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija