• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

25.08.2023

07:42

"Zatvorenik broj P01135809"! Tramp uhapšen, pa pušten uz kauciju! Pogledajte njegovu policijsku fotografiju! (FOTO)

Tanjug/AP

Vesti

"Zatvorenik broj P01135809"! Tramp uhapšen, pa pušten uz kauciju! Pogledajte njegovu policijsku fotografiju! (FOTO)

Podeli vest

Bivši predsednik SAD Donald Trump nakratko je uhapšen u zatvoru u Atlanti zbog lobiranja za izbore 2020. u američkoj državi Džordžiji, ali je ubrzo je pušten uz kauciju.

Bivši predsednik SAD Donald Tramp predao se nadležnima u zatvoru u Džordžiji, gde je priveden i zaveden u policijsku evidenciju po optužnici da je planirao da "prekroji“ volju birača u toj saveznoj državi na predsedničkim izborima 2020, na kojima je izgubio od aktuelnog predsednika Džoa Bajdena.

Tramp, koji je zaveden kao zatvorenik broj P01135809, je posle 20 minuta provedenih u zatvoru pušten na slobodu uz kauciju od 200.000 dolara, prenosi agencija Rojters pozivajući se na podatke zatvora okruga Fulton. 

Tokom procedure ušao je u istoriju kao prvi bivši američki predsednik koji se našao na policijskoj fotografiji. U prethodna tri slučaja nije fotografisan, prenosi Glas Amerike.

Foto: EPA

Policijska fotografija bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa

 

Njegovi advokati i tužioci već su pristali na kauciju od 200.000 dolara, zajedno sa uslovima koji uključuju zabranu bivšem predsedniku da zastrašuje ostale optužene, svedoke ili žrtve, pa i na društvenim mrežama.

Tramp je u obraćanju novinarima na aerodromu u Atlanti, uoči povratka u svoj golf klub u Nju Džersiju, ponovio da su optužbe politički motivisane.

- Ono što se dogodilo ovde je izvrtanje pravde. Nisam uradio ništa pogrešno i svi to znaju...Imamo svako pravo da osporavamo izbore za koje mislimo da su nepošteni - poručio je Tramp i ustvrdio da su optužnice protiv njega mešanje u izbore.

Ispred okružnog zatvora u Atlanti bile su se okupile desetine Trampovih pristalica, među kojima je bila i članica Predstavničkog doma iz Džordžije Mardžori Tejlor Grin.

Prethodno se u četvrtak predao njegov bivši šef kabineta Mark Medouz, koji je takođe optužen u istom slučaju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija