• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

26.08.2023

18:39

Horor u večnom gradu, najezda glodara na Koloseum: Gradski oci u Rimu muku muče da izađu na kraj sa pacovima!

Shutterstock/Pixabay

Vesti

Horor u večnom gradu, najezda glodara na Koloseum: Gradski oci u Rimu muku muče da izađu na kraj sa pacovima!

Podeli vest

Gradske vlasti u Rimu saopštile su danas da preduzimaju mere za suzbijanje najezde pacova oko Koloseuma, nakon što su turisti na društvenim mrežama objavili fotografije glodara koji lutaju u blizini antičkog amfiteatra.

Direktor gradskog odeljenja za odvoz smeća Sabrina Alfonsi rekla je italijanskim medijima da je "specijalna intervencija" pokrenuta u petak uveče i rano jutros, kako bi se osiguralo da ljudi mogu bezbedno da prolaze oko jedne od najposećenijih turističkih lokacija u Italiji, prenosi Rojters.

Operacija će se nastaviti sledeće nedelje čišćenjem zelenih površina oko Koloseuma i odvoda u kojima su pacovi uobičajeni, kao i postavljanjem zamki, navodi se u saopštenju gradskih vlasti.

U gradu ima oko sedam miliona pacova, navodi se u saopštenju, ili 2,5 na svakog stanovnika.

Alfonsi je rekla da je porast turista, koji su ovog leta putovali u Večni grad, zajedno sa toplotnim talasom, doveo do povećanja smeća, što je pogodovalo razmnožavanju glodara.

Rim se dugi niz godina bori sa problemom nagomilanog smeća, koje se često odlaže na ulice pored prepunih kanti, navodi Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija