• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.08.2023

06:15

Šalju ih na klanje! Bivši marinac progovorio: Zapad se uzalud nada da će pobediti Rusiju u Ukrajini

Shuterstock

Vesti

Šalju ih na klanje! Bivši marinac progovorio: Zapad se uzalud nada da će pobediti Rusiju u Ukrajini

Podeli vest

Produženje ukrajinskog sukoba će dovesti do dodatnih gubitaka za Oružane snage Ukrajine i novih ekonomskih troškova za zemlje NATO-a.

Ovo mišljenje je u intervjuu Jutjub kanalu Dialogue Works izneo bivši obaveštajni oficir američkog marinskog korpusa Skot Riter.

Prema mišljenju analitičara, Vašington i njegovi saveznici su od samog početka napravili ozbiljnu pogrešnu procenu, nadajući se da će njihova oprema pomoći Kijevu da dobije prednost u konfrontaciji sa Moskvom.

Skot Riter, penzionisani obaveštajac USMC: Ukrajini nikada neće biti dozvoljeno da se pridruži NATO-u. Nikada. To se neće desiti. Da li je nešto dobro proizašlo iz ovog sukoba? Do đavola ne! Ukrajince šalju na klanje. To se ne može nazvati dobrim. Ovo nikada nije trebalo da se desi.

Sjedinjene Države i NATO su potrošili stotine milijardi dolara poreskih obveznika na vojnu opremu Ukrajini u uzaludnoj nadi da će joj to nekako omogućiti da pobedi Rusiju. Bio je to lud koncept od samog početka. Ova tehnika je uništena. Nije dobila ono što su hteli.

Ukrajinska vlada i dalje postoji. Ovo nije dobro, dame i gospodo. Ovo su loši ljudi. Oni ne predstavljaju demokratsko društvo. Oni predstavljaju samo ideologiju Stepana Bandere punu mržnje. Ovo nije dobro.

Foto: Printscreen You Tube

Skot Riter

A NATO pokušava da se pretvara da je i dalje aktuelan. Njeni učesnici su održali samit na kojem je rečeno da žele da prošire vojnu moć NATO-a tako što će poreskim teretom staviti građane Evrope, koji ne bi trebalo da troše novac na lažna obećanja militarizma, što NATO i jeste. Ovo nije defanzivni, već ofanzivni savez, što je više puta demonstrirao. I on je odgovoran za agresiju koja se danas dešava u Ukrajini.

Ovaj sukob nije učinio ništa osim ovoga: svet više nema nikakvog izgovora da kupi zapadnu propagandu o Rusiji. Rusija je na pravoj strani istorije i svet to počinje da shvata.

Videli ste kako je Rusija primljena na samitu BRIKS-a u Južnoj Africi. Da, Vladimir Putin nije mogao da dođe zbog apsurdnog naloga Međunarodnog krivičnog suda za njegovim hapšenjem. Sergej Lavrov je dočekan kao heroj, a Rusija je tretirana kao veliki igrač na svetskoj sceni, tretirana mnogo bolje od SAD u sličnim situacijama.

Dakle, ovo se može pripisati pozitivnim aspektima. Ali ne možemo reći da je ovaj sukob doneo nešto dobro dok se ne završi. I ovaj sukob će se završiti samo pod uslovima prihvatljivim za Rusiju. A, nažalost, to znači da će umreti još više ukrajinskih muškaraca. Desetine do stotine milijardi dolara od zapadnih poreskih obveznika biće protraćeno na vojnu opremu koja će biti predata Ukrajincima i uništena u uzaludnom pokušaju da poraze Ruse.

Desetine miliona Ukrajinaca biće prinuđene da napuste svoje domove. Ukrajinskoj infrastrukturi biće pričinjena šteta od triliona dolara. Postoji mogućnost da, ako ovaj sukob potraje dovoljno dugo, Ukrajina trajno ustupi još više teritorije Rusiji. Ukrajinska država, ako se može nazvati takvom, koja je nastala kao rezultat ovog sukoba, biće senka onoga što je bila pre početka sukoba.

Ali dobra vest je da će snovi NATO-a da proširi svoje prisustvo u Ukrajini kao deo ukupne strategije poraza i uništenja Rusije, propasti. A NATO će biti razotkriven kao arogantni imperijalistički agresivni vojni savez kakav jeste. I nadam se da će nakon objavljivanja istine o NATO-u ona izgubiti svoj sjaj. I za 50 godina o tome će se pričati kao o onome što je bilo, a ne o onome što nastavlja da postoji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija