• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

06.09.2023

22:02

Horor za Ukrajinu! Zelenskom saopštene najgore moguće vesti, situacija se pogoršava iz minuta u minut!

Insajder

Vesti

Horor za Ukrajinu! Zelenskom saopštene najgore moguće vesti, situacija se pogoršava iz minuta u minut!

Podeli vest

Ukrajini nedostaju kapaciteti za popravku zapadne opreme, piše kolumnista Forbsa Dejvid Aks, pozivajući se na strane vojne stručnjake.

- Ukrajincima su potrebne ogromne količine rezervnih delova kako bi sami mogli da popravljaju lakše oštećene automobile - citirao je autor članka vojne analitičare Džeka Votlinga i Nika Rejnoldsa.

Situaciju za Oružane snage Ukrajine komplikuje činjenica da vozila i brigade za evakuaciju, dizajnirane da povuku oštećenu opremu sa prve linije fronta, postaju legitimne mete ruske vojske, navodi se u materijalu. Tako sve više havarisanih zapadnih tenkova i vozila ostaje na ratištu bez čekanja na evakuaciju i popravku, napominje autor.

- Koliko god da su ukrajinske potrebe za popravkom sada ozbiljne, uskoro će se pogoršati - rezimirao je Eks.

Podsetimo, ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu na sastanku sa rukovodstvom oružanih snaga rekao da je ukrajinska vojska izgubila više od 66.000 ljudi i 7.600 komada oružja od početka ofanzive. 

U avgustu su na udaru bila 34 komandna mesta Oružanih snaga Ukrajine. Pored toga, tokom proteklog meseca oboreno je 159 raketa HIMARS, više od hiljadu dronova i 13 krstarećih projektila.

Ukrajinska kontraofanziva na južno-donjeckom, bahmutskom i zaporoškom pravcu počela je 4. juna. Kijev je bacio u borbu brigade obučene od strane NATO- a i naoružane zapadnom opremom. Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da je operacija Oružanih snaga Ukrajine propala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marisol

pre 1 godinu

Pa rezervni delovi i zavod za opravku tehnike se nalazi u Poljskoj blizu granice sa Ukrajinom i sva zapadna tehnika se nosi tamo. U ostalom uprkos "stalnim pogocima" u vozove sa zapadnom tehnikom svi su stigli na odredista tako da je to samo propagandna prica, od pocetka rata rusi NISU uspeli da uniste ni jedan voz sa zapadnom opremom Putin i Sojgu ili ne znaju ili ne zele da govore da ipak nije tako.... na pocetku "neuspesne " ofanzive ukrajinci su bili na 30km od Robotine ( centar ruskog utvrdjene prve linije i isto tako 110km od Azovskog mora), danas su ispred Verbove (druga linija nesto slabija) , 14 km iza Robotine, to je ukupno 44km u dubini ruskog raporeda i 56km od Azovskog mora. Mozda su gubici ukrajinaca toliko ali ruski se procenjuju na 110 000 hiljada ( zapadna procena) ili 140 000 ( procena ruskih vojnih blogera) a po proceni ruskih blogera na svako 1 unisteno ukrajinsko art. orudje ruska vojska gubi 4 svoja( kontrabatiranje ruske vojske postaje sve slabije)

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!
Crvena zvezda

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!

Crvena zvezda nema velike šanse protiv Intera, svoje bodove možda može da traži protiv PSV-a ili Jang bojsa, poručuje za Informer proslavljeni fudbaler crveno-belih Zlatko Krmpotić (66). Čovek koji je sa srpskim prvakom igrao ravnopravno protiv "neroazura" 1981. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona kaže da je sadašnji tim Zvezde superioran u domaćem prvenstvu, ali da u Evropi ne može da se meri sa velikanima.

28.09.2024

07:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija