• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.09.2023

15:01

Budimpešta pravi radikalan rez! Sprema se zaokret za 180 stepeni: Vašington prešao crvenu liniju

Pixabay/Tanjug

Vesti

Budimpešta pravi radikalan rez! Sprema se zaokret za 180 stepeni: Vašington prešao crvenu liniju

Podeli vest

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je da Budimpešta više neće tolerisati zamerke Vašingtona u vezi sa stanjem demokratije u zemlji, s obzirom na najnovije unutrašnje političke događaje u samim SAD, izjavio je u četvrtak portparol mađarske vlade Zoltan Kovač .

- On (Sijarto) je najavio da Mađarska više neće prihvatati bilo kakve kritike iz SAD u vezi sa stanjem demokratije, navodeći nedavna unutrašnja politička dešavanja u Americi - napisao je Kovač na Tviteru na "X" (bivši Tviter).

Mađarski ministar spoljnih poslova je, posebno, osudio SAD zbog pokušaja da isključe bivšeg predsednika Donalda Trampa iz predsedničke trke. On je takođe pozvao Belu kuću da se uzdrži od "snishodljivih" izjava o demokratiji i institucijama u Mađarskoj.

On je izjavio da ako SAD mogu da diskvalifikuju jednog od vodećih kandidata... Mađarska neće razmatrati bilo kakvu kritiku sopstvenog političkog sistema“, dodao je Kovač, misleći na ministra spoljnih poslova.

Ranije bivši američki predsednik Donald Tramp nije isključio da bi mu moglo biti ponuđeno da odustane od svih optužbi u zamenu za povlačenje iz predsedničke trke i izlazak iz politike. Istovremeno je dodao da nema interesa da pristane na takve predloge.

Tramp se suočava sa ukupno 91 optužbom u četiri krivična slučaja, koje republikanski političar naziva pokušajem demokratskog establišmenta da ga spreči da se vrati u Belu kuću. Najteži članci Trampu prete 20 godina zatvora. Ako se kazna odredi metodom sabiranja termina, onda može biti osuđen na više vekova zatvora. Na osnovu optužbi, političaru preti više od 700 godina zatvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije  bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."
Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."

Profesorka krivičnog prava na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Ivana Bodrožić komentarišući napad na žandarma ispred Ambasade Izraela u Beogradu, kaže da je terorizam izazov za savremeno demokratsko društvo kao teški oblik kriminaliteta, ako i sa je reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna.

01.07.2024

11:25

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija