• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mediji

08.09.2023

22:49

Rusija ide do Poljske! Ukrajinci u velikoj nevolji! Zelenski: Putin ubio Prigožina!

Tanjug/AP

Vesti

Rusija ide do Poljske! Ukrajinci u velikoj nevolji! Zelenski: Putin ubio Prigožina!

Podeli vest

Rat u Ukrajini 562. dan.

Papa ruski čovek?

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihajlo Podoljak odbacio je danas napore Katoličke crkve da posreduje između Ukrajine i Rusije, rekavši da je papa Franja "proruski", u izjavi jednoj televizijskoj stanici od 24.

Zelenski: Saveznici Ukrajine ublažili sankcije Rusiji

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da su saveznici njegove zemlje ublažili sankcije uvedene Rusiji i pozvao na obnavljanje napora za uvođenje daljih kaznenih mera protiv Moskve.

„U ovom trenutku vidimo predugu pauzu naših partnera u smislu sankcija. I veoma aktivne pokušaje Rusije da izbegne sankcije, rekao je on u svom noćnom video obraćanju.

Zelenski je dodao da su prioriteti njegove vlade sankcije ruskom energetskom sektoru, napori da se zaustavi dotok elektronike u Rusiju i dalja blokada ruskog finansijskog sektora.

Putinova namera

Zelenski tvrdi da je Putin ubio Prigožina

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da ruski lider Vladimir Putin stoji iza smrti vođe plaćenika Jevgenija Prigožina, koji je poginuo u nerešenoj avionskoj nesreći prošlog meseca zajedno sa glavnim saradnicima. Zelenski, koji tu tvrdnju nije potkrepio dokazima, dao je usputni komentar na konferenciji u Kijevu na pitanje o ruskom predsedniku.

Ukrajinci hitno da izlaze iz trenutne situacije

Raste broj ranjenih u napadu na Krivi Rog

Ruski raketni napad na Kivi Rog u centralnoj Ukrajini ubio je jednog policajca i ranio najmanje 52 ljudi, rekli su službenici za hitne slučajeve. Krivi Rog je rodni grad predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

 

Jezivi prizori kod Rabotina! Ukrajinci potučeni do nogu, "ni leševe ne stižu da pokupe", brojka je stravična!

 

Brifing Ministarstva odbrane Rusije:

U kupjanskom pravcu ruske snage su poboljšale položaj duž linije fronta i odbile su tri napada protivnika u području mesta Novojegorovka u Harkovskoj oblasti. Ukrajinske snage su izgubile do 100 vojnika. Uništen je i artiljerijski sistem M777 američke proizvodnje.

U zaporoškom pravcu za dan je likvidirano do 40 ukrajinskih vojnika, kao i vojna tehnika američke i britanske proizvodnje;

U južnodonjeckom pravcu ruske snage su odbile napad jurišnih jedinica ukrajinske vojske koja je izgubila do 190 vojnika;

U zaporoškom pravcu za dan je odbijeno pet napada jurišnih grupa ukrajinske vojske u području mesta Verbovo;

U hersonskom pravcu je likvidirano preko 25 ukrajinskih vojnika i haubica „msta-B“;

U donjeckom pravcu ukrajinske snage su izgubile preko 215 vojnika. U području mesta Novodonjecko u DNR uništeno je poljsko skladište municije ukrajinskih jedinica;
Ruski sistemi PVO presreli su četiri projektila „hajmars“ i 31 dron.

 

Uništen još jedan "čelendžer 2"

Još jedan britanski tenk "čelendžer 2" uništen je u Zaporoškoj oblasti, rekao je načelnik Zaporoške oblasti Jevgenij Balicki.

Oboren češki dron iznad Kahovske brane

Ruski dobrovoljački odred "Bars-10" je nad teritorijom nekadašnje Kahovske brane oborio češki dron "primoko van".

Dron je primećen kako se kreće iz pravca Zaporožja prema Energodaru nakon čega je oboren uz pomoć prenosnog PVO sistema.

Reč je o dronu koji košta oko pola miliona evra, a olupina je predata ruskim specijalistima.

 

Gori najveća ruska fabrika mikroelektronike! Kamikaza dron napravio pakao u Brjansku! (FOTO, VIDEO)

 

 

Eksplozija u Krivom Rogu!

U Krivom Rogu u Ukrajini odjeknula je eksplozija, saopštio je gradonačelnik Aleksandar Vilkul na Telegramu. Ukrajinski portal Strana.ua piše da se nakon eksplozije iznad grada podigao stub dima. Prema prvim informacijama, pogođena je upravna uzgrada i jedna osoba je nastradala.

 

 

Američki trezor: Blokirana imovina Rusije procenjena na 280 milijardi dolara

 

Ruska imovina blokirana zbog sankcija procenjena je na 280 milijardi dolara, saopštilo je danas Ministarstvo finansija SAD.

"Ukupna vrednost imovine Ruske Federacije procenjuje se na približno 280 milijardi dolara, od čega se većina nalazi u Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je preciziralo da su stručnjaci iz SAD, Australije, Kanade, Evropske komisije, Francuske, Nemačke, Japana, Italije i Velike Britanije završili početnu reviziju "ruskih suverenih sredstava imobilisanih u jurisdikcijama" tih zemalja. Planirano je da do kraja godine završe identifikaciju sredstava i njihov obračun.

Ministarstvo finansija SAD je takođe dodalo da su se zemlje obavezale da će držati imovinu "dok Rusija ne nadoknadi štetu koju je nanela Ukrajini".

Nakon početka rata u Ukrajini, Zapad je uveo oštre sankcije Rusiji, uključujući zamrzavanje približno polovine zlatnih i deviznih rezervi zemlje – oko 300 milijardi dolara, prenosi Ria novosti.

Evropska komisija je ranije više puta najavljivala da proučava moguću upotrebu ovih sredstava za potrebe obnove Ukrajine, ali za sada ne postoji zakonska osnova za takve akcije u EU.

Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da EU od 2014. godine donosi brojne nelegitimne i neosnovane odluke o zamrzavanju imovine ruskih građana i kompanija, a "sada cilja na javna sredstva".

 

Čak se ni Kina nije usudila da uradi ovo! Putin jednim potezom izazvao paniku u SAD, više ništa neće biti isto!

 

Napad na Zaporožje!

Ruske snage izvršile su jutros raketni napad na Zaporožje. Nekoliko balističkih projektila pogodilo infrastrukturni objekat. Ima jedna žrtva, saopštile su lokalne vlasti.

Raketirana Sumska oblast, troje mrtvih!

 Troje ljudi stradalo je u rekatiranju Sumske oblasti. Vlasti su potvrdile da je uništena jedna privatna kuća. 

 

Stigla analiza Pentagona! Ako je ovo tačno, Rusiji se ne piše dobro! Ukrajina ima šanse da probije front, poznato i kada?!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija