• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

12.09.2023

09:09

"Širi se spisak..." Brutalna poruka Putina, nije slučajno poslata sa istoka!

EPA

Vesti

"Širi se spisak..." Brutalna poruka Putina, nije slučajno poslata sa istoka!

Podeli vest

Globalna ekonomija nastavlja da se menja pre svega zbog toga što Zapad uništava sistem finansijskih odnosa, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.


- Zemlje Zapada uništavaju sistem trgovinskih i finansijskih odnosa koje su sami stvarali. Širi se spisak država koje su spremne za saradnju, ali ne po zapadnom modelu, već u korist čitavog čovečanstva - rekao je Putin u obraćanju na Istočnom ekonomskom forumu.

Ruski predsednik je istakao da je uloga Dalekog istoka za Rusiju izuzetno značajna.
Prema njegovim rečima, dinamika investicija na Dalekom istoku tri puta je veći od indikatora za čitavu Rusiju.

- Robna razmena Rusije i zemalja Azijsko-pacifičkog regiona prošle godine je porasla za 13,7 odsto, a u prvom polugodištu ove za još 18,3 odsto - naveo je Putin.

On se obratio poslovnim ljudima koji su se suočili sa pritiskom na Zapadu i poručio da je pouzdanije ulagati kapital u Rusiji.

- Ne pravite dva puta istu grešku - rekao je on.

Ruski predsednik je istkao da je neophodno sveobuhvatna obnova energetskog sistema na Dalekom istoku i naložio da se napravi program za period do 2050. godine.

- Neophodno je povezati gasovode ''Snaga Sibira i Sahalin-Habarovsk-Vladivostok u jedan sistem - naveo je on.

Takođe je naglasio da je potrebno širiti logističke maršrute u regionu Dalekog istoka, uključujući Severni morski put. Putin je najavio da će se u zemlji graditi brzi auto-putevi preko Sibira i Dalekog istoka do Tihog okeana.

VIII Istočni ekonomski forum održava se 10-13. septembra 2023. godine u Vladivostoku na teritoriji kampusa Dalekoistočnog federalnog univerziteta (DVFU).
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija