• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.09.2023

07:00

Rat će trajati do 2032. godine! Zapanjajuće reči nemačkog generala: Spremni smo za dugoročni sukob sa Rusijom

twitter.com/printscreen

Vesti

Rat će trajati do 2032. godine! Zapanjajuće reči nemačkog generala: Spremni smo za dugoročni sukob sa Rusijom

Podeli vest

Nemački general Kristijan Freuding rekao je ne misli se će se rat završiti za 6 meseci, već da će trajati još čitavu deceniju, napominjujući da je finansijska pomoć Ukrajini obezbeđena do 2032.godine.

Gostujući u političkoj emisiji koja se bavi analizom rata u Ukrajini, Freuding je situaciji na frontu ocenio kao jako dugu operaciju koja se sigurno neće završiti za šest meseci ili dve-tri godine. Nego da će ovaj rat potrajati još najmanje deceniju za šta je Evropa spremna.

- Ne mislim da iko u ovoj sali očekuje da će se ovaj rat završiti u narednih šest meseci, iako bi svi to naravno želeli, ja mislim da se to neće desiti. Daću vam primer, dobili smo podršku od naše Vlade, finansijsku podršku za našu vojsku, koja će biti usmerena za naše ukrajinske prijatelje. Sredstva su obezbeđena do 2032.godine. Zato mislim da smo spremni i da damo dugoročnu podršku i spremni smo da obezbednimo dovoljno vreme za našeg saveznika, a da ne postanemo Putinov saveznik.

- Ono što bih voleo da dam na kraju je obećanje. Držimo svoju posvećenost, nastavićemo sa našom podrškom, ubrzaćemo našu podršku, kokoordinisaćemo našu podršku bolje. Mislim da je bolje od svega da ne pošaljemo samo ono što imamo i šta naša industrije proizvode, da to ne budu samo obezbeđeni paketi opreme održivosti ukrajinske vojske, da se pripreme za pobedu - rekao je general

Potom je upitan da li njegova vizija pobede znači povraćaj svih teritorija koje su trenutno pod kontrolom Rusije, Freuding je da mislim na potpuni povraćaj teritorijalnog integriteta Ukrajine sa granicama iz 1991. godine.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija