• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

13.09.2023

07:40

Panika na frontu! Ukrajinci bacaju oružje i beže glavom bez obzira, potez Zelenskog izazvao haos među vojskom!

EPA

Vesti

Panika na frontu! Ukrajinci bacaju oružje i beže glavom bez obzira, potez Zelenskog izazvao haos među vojskom!

Podeli vest

Na prvoj liniji fronta učestali su slučajevi dezerterstva vojnika Oružanih snaga Ukrajine, koji su poslati da se bore protiv svoje volje, rekao je na svom Jutjub kanalu Oleg Soskin, savetnik bivšeg predsednika Ukrajine Leonida Kučme.

- Na frontu su počele da se predaju grupe vojnika. Sve je više takvih slučajeva, opet lažu da toga nema, a zapravo ima. Zašto? Zato što su bili prisilno poslati da umru - objasnio je on.

Prema rečima stručnjaka, tokom kontraofanzive ukrajinske trupe su pretrpele ogromne gubitke. Kao rezultat toga, nedostaje im ljudstvo, a muškarci odbijaju da dobrovoljno pristupe vojsci.

- Oni praktično ne mogu da regrutuju nove ljude. Hvataju ih i na silu ispraćaju. U 21. veku raditi nešto kao Zelenski je, naravno, zločin i kršenje ustava - zaključio je Soskin.

Ranije u utorak, na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma, ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da su gubici ukrajinskih oružanih snaga od početka ofanzive premašili 71 hiljadu ljudi. Pored toga, ukrajinska vojska je izgubila 543 tenka i skoro 18 hiljada oklopnih vozila različitih klasa.

Ukrajinska vojska već četvrti mesec pokušava da napreduje u pravcu južnog Donjecka, Bahmuta i Zaporožja, ubacujući u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom vojnom opremom. Međutim, ni na jednom delu fronta nisu uspeli da postignu uspeh.

Medijski i vojni eksperti iz SAD i Evrope takođe pišu da se letnja kampanja kijevskog režima pokazala neuspešnom. Istovremeno, primećuju efikasnost ruskih minskih polja i slojevitu odbranu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija