• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.09.2023

16:32

Genijalno, to mogu samo Rusi! Moskva se dosetila kako da zaobiđe embargo, nafta uprkos rampama stiže u ovu zapadnu silu!

AP/Reuters/Fotomontaža

Vesti

Genijalno, to mogu samo Rusi! Moskva se dosetila kako da zaobiđe embargo, nafta uprkos rampama stiže u ovu zapadnu silu!

Podeli vest

Proteklih nedelja nemački mediji su pojačano pisali o tome kako Rusija uvozom i izvozom preko susednih zemalja, poput Kazahstana, zaobilazi ekonomske sankcije Zapada.

Uprkos ograničenjima na uvoz, Nemačka očito preko Indije još uvek uvozi velike količine nafte iz Rusije, javlja danas nemačka Savezna kancelarija za statistiku.

- Uvoz naftnih derivata iz Indije povećao se u prvih sedam meseci, u poređenju s istim razdobljem prošle godine, za više od dvanaest puta - javlja Savezna kancelarija za statistiku.

Prema navodima Ujedinjenih nacija, Indija je u istom razdoblju iz Rusije uvezla velike količine sirove nafte. Kad je u pitanju uvoz iz Indije, pre svega se radi o derivatima koji služe u proizvodnji dizela ili ulja za loženje. 

Nemački mediji izveštavali kako Rusija zaobilazi sankcije

Kako navodi Savezna kancelarija za statistiku, Indija sirovu naftu za proizvodnju ovih derivata, od početka ruskog napada na Ukrajinu, uvozi isključivo iz Rusije. Nemačka je zbog napada na Ukrajinu obustavila direktni uvoz nafte iz Rusije, a zapadne zemlje su uvele ograničenja na cene nafte iz Rusije.

Nedeljnik Der Špigl je objavio kako, uprkos ovim ograničenjima, Rusija još uvek dobija mnogo više od 60 dolara po barelu nafte, što je gornja cena koju su odredile zemlje grupe G7 za naftu iz Rusije.

Proteklih nedelja nemački mediji su pojačano izveštavali o tome kako Rusija uvozom i izvozom preko susednih zemalja poput Kazahstana zaobilazi ekonomske sankcije Zapada.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija