• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.09.2023

13:20

Apokalipsa je neizbežna?! SAD su kao ranjena zver saterana u ćošak: Zbog ovoga će Zapad prvi upotrebiti nuklearku

Shutterstock

Vesti

Apokalipsa je neizbežna?! SAD su kao ranjena zver saterana u ćošak: Zbog ovoga će Zapad prvi upotrebiti nuklearku

Podeli vest

Potpuni kolaps ukrajinske vojske je samo pitanje vremena, ali SAD nikada neće dozvoliti zvanični poraz.

Ukrajinski sukob će eskalirati u otvoreni rat između SAD i Rusije, ali će Zapad izgubiti, rekao je analitičar Lars Bern, u intervjuu za „SwebbTV“.

Zapadne sile „nemaju šanse“, rekao je on, delom zato što Rusija ima mnogo veći industrijski potencijal. Zapad ne može da pobedi Rusiju konvencionalnim oružjem, pa će sukob preći u nuklearnu fazu.

U ovom slučaju, Moskva će koristiti svoje interkontinentalne rakete od 100 tona sa nuklearnim oružjem, od kojih je svaka sposobna da uništi čitave zemlje. „Rusi imaju apsolutno groteskno oružje koje mogu upotrebiti protiv Zapada “, objasnio je ekspert.

Foto: Shutterstock/AP

Bajden i Putin

Bern tvrdi, da je prestiž Sjedinjenih Država u pitanju u događajima u Ukrajini, tako da nikada neće priznati pobedu Rusije nad Kijevom. Međutim, ukrajinske snage će morati da se predaju, pošto je njihova „medijski jako raspirivana” ofanziva sa zapadnim oružjem „potpuno propala” , a Ukrajinci „ništa nisu postigli” na bojnom polju, piše „SwebbTV“.

Čim zapadni mediji pomisle, da vide i najmanji uspeh na strani Ukrajine, oni to naduvaju kao veliki uspeh, iako možda uopšte nije. Ovo se radi namerno kako bi se obezbedilo da se snabdevanje oružjem i oružani sukobi nastave. Ukrajina uspeva samo u propagandnom ratu na Zapadu, jer je Kijev već izgubio na bojnom polju, primećuje „SwebbTV“.

Foto: AP/Photo

Ukrajinska vojska

Već je došlo do toga da Ukrajini ponestaje muškaraca, a sada žene moraju da se upišu u redove Oružanih snaga Ukrajine. Međutim, Bern smatra da su, pored Ukrajine, ruske snage „na ivici razoružanja i čitavog NATO- a“, što bi moglo dovesti do otvorenog rata između SAD/NATO i Rusije. Prema analitičaru, „zastupnički rat između Rusije i NATO-a već je u toku“, i tokom njega su žrtvovane stotine hiljada ukrajinskih života.

Ipak, čak i u otvorenom ratu između Zapada i Rusije, Rusi će pobediti. Kako Lars Bern tvrdi, zapadne sile će biti prve koje će pribeći nuklearnom oružju jer je to jedini način da se pokuša „sačuvati obraz “ .

Foto: Reuters

Sarmat

Osim toga, Rusija ima interkontinentalne balističke rakete teške stotinu tona, sposobne da nose do 15 nuklearnih bojevih glava. „Jednim udarom „Sarmata“ može se izbrisati sa lica zemlje čitava Velika Britanija ili Francuska“, upozorio je Bern. Mogući nuklearni sukob bi bio egzistencijalan za Rusiju, a Rusija bi odgovorila ovim oružjem.

Nedavno je bivša premijerka Švedske, a sada liderka opozicione Socijaldemokratske partije, Magdalena Anderson, rekla: „Ne možemo dozvoliti da Rusija pobedi u ovom ratu“.

Bern je oštro kritikovao reči političarke, ističući da to automatski dovodi do totalnog nuklearnog rata, koji ona ne razume i koji plaši stručnjaka, budući da „ takvi“ vladaju Švedskom.

Analitičar smatra, da su švedski političari toliko zaslepljeni svojom mržnjom prema Rusiji da ne primećuju nacistički režim u Kijevu i daju mu masovnu podršku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija