• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.09.2023

15:09

Američki policajci se smejali mrtvoj devojci! Zbijali šale na račun studentkinje koju je njihov kolega usmrtio na pešačkom prelazu (VIDEO)

printskrin You tube

Vesti

Američki policajci se smejali mrtvoj devojci! Zbijali šale na račun studentkinje koju je njihov kolega usmrtio na pešačkom prelazu (VIDEO)

Podeli vest

Novi snimak kamere otkrio je skandalozan trenutak kada se policajac iz Sijetla smejao pogibiji mlade studentkinje iz Indije.

Džahnavi Кandula (23) nastradala je u saobraćajnoj nesreći kad je na nju naleteo džip policije dok je prelazila obeleženi pešački prelaz u blizini svog kampusa 23. januara.

Kamera je zabeležila trenutak kad je detektiv Danijel Aderer, koji je došao na mesto nesreće, rekao da policija može samo da "napiše ček" nakon što je Кandula nastradala. Aderer se kikotao i omalovažavao smrt devojke dok je razgovarao telefonom sa kolegom koji se ne čuje na snimku.

- Da, samo napiši ček na 11.000 dolara. Imala je 26 godina. Svakako je imala ograničenu vrednost - rekao je policajac.

Takođe se čuje kako kaže da je policajac koji je vozio džip išao 80 kilometara na sat.

- To nije van kontrole. To nije nepromišljeno za obučenog vozača - rekao je Aderer.

Policajac koji je vozio auto, Кevin Dejv, međutim, vozio je brzinom od skoro 120 km/h u zoni gde je ograničenje 40 km/h.

Aderer je inače službenik za narkotike koji je dobio zadatak da utvrdi da li je Dejv bio pod uticajem droge. Zaključio je da je njegov kolega trezan i da nije koristio opijate.

 

Nakon analize pozvao je Majka Solana, predsednika udruženja policajaca Sijetla, a njihov razgovor od dva minuta zabeležila je kamera.

Policijska uprava Sijetla saopštila je da je snimak Aderera koji se smeje primetio zaposleni tokom rutinske provere.

Кandula je inače prelazila raskrsnicu u blizini univerzitetskog kampusa u januaru kada je bačena 30 metara u vazduh. Umrla je u bolnici dan kasnije.

Dejv je pokušao da je reanimira dok hitna pomoć nije stigla na mesto saobraćajne nesreće. Policija je incident proglasila nesrećom, a policajac se vratio na dužnost nekoliko dana kasnije.

Dejv je inače odgovarao na poziv sa prioritetom jedan koji je klasifikovan kao poziv najveće važnosti. Poziv se prema policijskoj upravi odnosio na čoveka koji se predozirao drogom, ali nije mogao da bude odveden u bolnicu.

Nakon objavljivanja novog video snimka na potezu je kancelarija za policijsku odgovornost. Oglasila se i komisija zajednice policije.

- Incident govori o zabrinutostima koje je komisija zajednice policije u Sijetlu u više navrata iznosila u vezi sa elementima kulture policije. Građani Sijetla zaslužuju bolje od policijske uprave koja je zadužena za negovanje poverenja u zajednicu i osiguranje javne bezbednosti - saopštila je komisija

Кandula je bila diplomirani student koji se spremala da magistrira informacione sisteme.

- Tragična i prerana smrt ostavila je njenu porodicu i zajednicu sa ogromnom rupom u njihovim srcima koja se nikada neće popraviti. Bila je ćerka samohrane majke koja predaje u osnovnoj školi u Indiji. Uprkos tome što je zarađivala manje od 200 dolara mesečno, obrazovala je Džahnavi i ohrabrila je da ode u SAD, nadajući se da će imati bolju budućnost i bolji život u inostranstvu. Nade i snovi njene majke su sada prekinuti - saopštila je porodica.

GoFundMe je osnovan da pomogne njenoj porodici da plati bolničke račune Kandule i da se pobrine za kredite za fakultet koje je uzela za svoje obrazovanje.

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija