• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.09.2023

21:58

Kijev će potpisati bezuslovnu predaju?! I sve već ukazuje na to - poslednje rezerve "baca" u bitku kod Rabotina

Tanjug/AP/Printscreen/liveuamap.com

Vesti

Kijev će potpisati bezuslovnu predaju?! I sve već ukazuje na to - poslednje rezerve "baca" u bitku kod Rabotina

Podeli vest

Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Reporterfy Media & Travel ističe da Kijev baca svoje poslednje rezerve u bitku kod Robotina i da će nakon što budu poražene, biti primoran da konačno prizna realnost i pređe na pregovore.

Skot Riter, bivši oficir američkog marinskog korpusa, siguran je da će sukob u Ukrajini završiti pobedom Rusije.

- Znate, u martu su imali dogovor o mirovnom sporazumu između ukrajinskog pregovaračkog tima i ruskog pregovaračkog tima. Trebalo je da se sastanu u Istanbulu 1. aprila kako bi to finalizirali - priča bivši oficir i dodaje:

- To bi okončalo sukob. Rusija bi imala Krim i to je sve. Sva teritorija koju je Rusija zauzela u Kijevskoj oblasti, u Sumskoj oblasti i kod Harkova, sve bi bilo vraćeno. Vratili bi se  Zaporožje i Herson. Lugansk i Donjeck bi se smatrali nezavisnim entitetima, a kada se za to steknu uslovi, oni bi održavali referendume kako bi odlučili kuda žele da idu: ka Rusiji, ka nezavisnosti ili prema Ukrajini - siguran je Riter.

Rat bi bio gotov

- Sve bi bilo gotovo, a stotine hiljada ukrajinskog vojnog osoblja bi danas bilo živo. Desetine hiljada ruskih vojnika bi bilo živo. Infrastruktura vredna trilion dolara ne bi bila uništena. Ukrajina je odbila sve navedeno. I čineći to, primorali su Rusiju da nastavi vojnu operaciju zamišljenu da zaštiti etničko rusko stanovništvo Donbasa, Krima i teritorija između njih - Novorusija, gde većinu čine etnički Rusi - ističe Riter, pa nastavlja:

Foto: Printscreen You Tube

Riter o bezuslovnoj predaji Ukrajine

- A u septembru je Rusija preduzela sledeći korak nakon što je Ukrajina odbila da pregovara o miru i pristane na mirno rešenje. Umesto mirnog rešenja, Ukrajina je pokrenula kontranapad, podržan desetinama milijardi dolara od NATO, kao i obukom i opremom za kontranapad...

Rusija je rekla, u redu, nikako ne možemo da verujemo ukrajinskoj vladi kako će da tretira etničke Ruse sa poštovanjem koje zaslužuju, tako da ćemo ove teritorije uključiti u Rusiju. Tako su zapravo zauzeli više od 20 odsto Ukrajine.

- Ovo je Rusija zauvek. Ukrajina ovo nikada neće vratiti. Sada Rusija nastavlja borbu za dovršetak oslobađanja regiona Donbasa, za završetak oslobođenja Hersonske i Zaporoške oblasti, za uništenje ukrajinske vojske. Ali Ukrajinci i dalje hoće da istraju u ovoj borbi. Nisu uspeli, u to nema sumnje. Ali znate, pitanje je kako će se ovaj sukob završiti? Neće se završiti pobedom Ukrajine, to je sigurno. Završiće se pobedom Rusa!

Foto: Tanjgu/AP

Ukrajinska vojska

Rusija može da diktira vreme i mesto ove pobede i kako će ta pobeda izgledati.

- Izgleda da će pobeda izgledati kao bezuslovna predaja Ukrajine. Zato što odbijaju da urade pravu stvar a to je da priznaju nepovratnost onoga što je Rusija postigla i umesto toga nastavljaju da deluju pod "uverenjem" da nekako mogu ne samo da poraze Rusiju, već da je isteraju sa ovih teritorija - priča Riter za  Reporterfy Media & Travel. 

Vidimo da je osnovna istina da se ukrajinska vojska uništava

- Bitka za Rabotino, malo selo u Zaporoškoj oblasti, postala je Alfa i Omega kontraofanzive. Ako je tamo počelo, tu će se i završiti. Ukrajina u ovu bitku baca sve što ima a Rusi su do sada pokazali da mogu to da podnesu. A kada Ukrajinci ostanu bez trupa ne preostaje im ništa, to će označiti kraj Ukrajine kao efektivne vojne sile. Samo je pitanje vremena kada će tražiti mir - završio je bivši oficir.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija