• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.09.2023

19:02

Rusi sipaju bombe ne misle da stanu! Najjače razaranje Ukrajine do sada, ovo još nije viđeno (VIDEO)

Kijevske Gradske Vojne Vlasti/X

Vesti

Rusi sipaju bombe ne misle da stanu! Najjače razaranje Ukrajine do sada, ovo još nije viđeno (VIDEO)

Podeli vest

Dve osobe su poginule, a najmanje pet je povređeno u ruskom raketnom napadu na Herson, izjavio je u četvrtak guverner Hersonske oblasti Oleksand Prokudin.

Guverner Harkovske oblasti Oleh Sinjehubov rekao je da je najmanje šest projektila pogodilo Slobodski okrug u Harkovu i da su dve osobe hospitalizovane nakon ruskog napada.

Ukrajinski ministar odbrane Ihor Klimenko rekao je da je sedam osoba povređeno u napadu na Čerkasi, grad u centralnoj Ukrajini.

Klimenko je dodao da je najmanje jedna osoba izvučena iz ruševina nakon napada. Ministar je dodao da je napadnuta i industrijska zona u Lavovu i da je nakon napada izbio požar. Za sada nema dodatnih informacija o tom napadu.

Guverner Rivne oblasti Vitalij Koval rekao je da je napadnut i grad Rivne.

Ako se ovi napadi dodaju napadu na Kijev u kojem je povređeno sedam ljudi, to je najveći koordinisani ruski vazdušni napad na Ukrajinu od sredine avgusta, navodi Asošiejted pres.

Gradonačelnik Kijeva: U ruskom raketnom napadu povređeno sedam osoba

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je u četvrtak ujutru da su Rusi raketama napali prestonicu Ukrajine i da je sedam osoba povređeno.

Dve devojke - 18-godišnja i devetogodišnjakinja - prebačene su u bolnicu, a pet osoba je povređeno kada su raketni ostaci pali na benzinsku pumpu u gradskoj četvrti Darnički i izazvali požar.

Pad delova rakete na pumpu doveo je i do lomljenja prozora na obližnjoj dvospratnici. Eksplozije su se čule i u drugim gradskim četvrtima. Službe hitne pomoći upućene su u okruge Holosivski, Svjetaošinski i Ševčenkivski.

S druge strane, Rusija je tvrdila da je oborila 19 dronova koji su leteli ka Krimu. Ministarstvo odbrane Ruske Federacije tvrdi da je Ukrajina izvršila veliki napad dronom na Krim. U četvrtak ujutro eksplozije su se mogle čuti u Novofedorivki, Saki, Jevpatoriji, Džankoju i Balaklavi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija