• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

25.09.2023

07:00

Šok u Ukrajini, vremena više nema! Ameri oklevaju sa ključnom odlukom, a to znači samo jedno!

Insajder

Vesti

Šok u Ukrajini, vremena više nema! Ameri oklevaju sa ključnom odlukom, a to znači samo jedno!

Podeli vest

Ukrajinska ofanziva je završena, to je jasno kao dan. Ako Ukrajina uskoro ne dobije američke rakete dugog dometa ATACMS, to će značiti da je prinuđena da pređe u defanzivu i da se priprema za pregovore sa Rusijom, izjavio je politikolog Vadim Karasev na Jutjub kanalu "Politeka".

Prema Karasevu, kraj ofanzive se zvanično ne najavljuje jer bi to značilo gubitak podrške Zapada.

On smatra da, i pored toga što predsedavajući generalštaba SAD Mark Mili priča da se ofanziva Ukrajine nastavlja, situacija na terenu govori drugačije.

- Mislite da će Mili reći da je ofanziva završena? Morao bi da objasni kako se završilo? Dakle, strategija je ovakva: Preko medija će stalno da nas podsećaju da se ofanziva nastavlja, biće krvava i neće se završiti zimi. Znate, Mili mora da govori kao vojnik - rekao je stručnjak.

- Ali vojna lica odlično razumeju da je ofanziva završena, da treba da pređemo na odbranu, na stratešku odbranu i da se držimo onih teritorija koje smo uspeli da vratimo 2022. godine. Ovo se odnosi na oblast Harkova i Hersona. Takođe, treba sačuvati i te male teritorije zauzete tokom sadašnje kontraofanzive - rekao je Karasev.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija