• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

25.09.2023

09:00

Vreme je da Rusi uzvrate! Šok predviđanje izraelskog eksperta zatreslo Zapad! Ukrajini je ostalo još malo vremena, a onda...

Reuters,Epa

Vesti

Vreme je da Rusi uzvrate! Šok predviđanje izraelskog eksperta zatreslo Zapad! Ukrajini je ostalo još malo vremena, a onda...

Podeli vest

Ukrajinska „kontraofanziva“ će trajati ne više od tri nedelje, izjavio je izraelski vojni ekspert Jakov Kedmi.

- Sada smo u poslednjoj fazi ukrajinske ofanzive, koja će se po svemu sudeći, završiti potpunim i konačnim neuspehom, jer ni na jednom području gde su pokušali da napreduju nisu stigli ni do prve linije utvrđenja ruske vojske. Bacivši u bitku poslednje rezerve, koje se svakodnevno iscrpljuju (samo broj žrtava kreće se od 500 do 1000 ljudi dnevno), ukrajinska vojska će konačno izgubiti sposobnost da preduzme bilo kakve aktivne akcije u roku od nekoliko nedelja, najviše tri. To se vidi u sve manjem broju napada, njihovom intenzitetu i upotrebi tehnologije - rekao je Kedmi.

On smatra da bi, prema svim zakonima ratovanja, u poslednjim fazama neprijateljske ofanzive i pre nego što se pristupi organizovanju odbrane a već postoje znaci, trebalo bi da se izvrši kontraofanziva ruske vojske.

- Prema svim standardima vojnog ratovanja, ukrajinska ofanziva se završava i na izmaku je. Ruska vojska, sa vojnog stanovišta, moraće da krene u ofanzivu u roku od tri nedelje. Vremenski uslovi u ovoj fazi ne igraju nikakvu ulogu, bar još mesec ili dva - rekao je Kedmi.

Istovremeno, on misli da će rusko rukovodstvo odlučiti da ne napada, na osnovu činjenice da će sama pretnja ofanzivom dovesti suprotnu stranu, odnosno Zapad u pregovore.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu
Zdravlje

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu

Mnogo toga možete saznati na osnovu nečije frizure: koliko se neko brine o sebi, vodi li računa o trendovima, da li je uredan, koja mu je omiljena boja, kakvog je trenutno raspoloženja. Na osnovu kose, takođe, može se zaključiti i šta jedemo, kakva nam je genetika, da li smo pod stresom i da li patimo od nekog zdravstvenog problema. Da, dobro ste čuli, kosa može poslužiti i u dijagnostičke svrhe, jer njen kvalitet i stanje u kojem se nalazi mnogo toga govore o zdravlju celokupnog organizma.

03.05.2024

10:02

Džet set

Srbija