• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.09.2023

09:30

Sprema se nezamisliv preokret, ni Putin ovo nije očekivao! Iz Nemačke stigle fantastične vesti za Rusiju!

Reuters

Vesti

Sprema se nezamisliv preokret, ni Putin ovo nije očekivao! Iz Nemačke stigle fantastične vesti za Rusiju!

Podeli vest

Stranka krajnje desnice „Alternativa za Nemačku“, postaje sve popularnija u Nemačkoj, prenosi „Fajnenšel Tajms“. Prema pisanju publikacije, nedavna istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je već podržava 21,3 odsto Nemaca.

Istovremeno, AfD je ispred sve tri stranke sadašnje koalicije koju predvodi kancelar Olaf Šolc- Socijaldemokratske partije Nemačke (16,9%), Zelenih (14,5%) i Slobodne demokratske partije (6,4%).

Uspeh stranke u anketama znači, da ona sve više pokušava da se bori u Berlinu, gde se centralni političari nalaze upleteni u debate o rasi i imigraciji za koje su loše pripremljeni.

Mnogi su sada zabrinuti šta bi snaga AfD-a mogla da znači za tri važna izbora sledeće godine u Saksoniji, Brandenburgu i Tiringiji. Neke ankete pokazuju, da bi stranka mogla da pobedi na sva tri izbora.

Publikacija sumnja, da će druge stranke ući u koaliciju sa AfD-om. Krajnja desnica neće moći da vlada, ali može da spreči druge stranke da prave koalicije. Eksperti pripisuju porast popularnosti AfD-a prilivu migranata, inflaciji, visokim cenama energenata, kao i gnevu javnosti zbog nedavnog zakona o ubrzavanju prelaska sa gasnih kotlova na toplotne pumpe.

Nemačko novinarsko udruženje „Correctiv“ napominje, da sve popularnija opoziciona AfD budućnost Nemačke vidi u Evroaziji, a ne na Zapadu. Zato poslanici ove partije odlaze u Moskvu, okrivljuju SAD za sukob u Ukrajini, i šire antizapadne, proruske ideološke koncepte.

Ranije se to ispostavilo u izbornoj trci u Slovačkoj. Favorit je partija „Smer“, čiji se lideri takođe zalažu za ukidanje vojne pomoći Ukrajini, i obnavljanje odnosa sa Rusijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) Odoše u vazduh! Putinov gnev prži NATO plaćenike! Zapad ne može da se oporavi od stravičnog udara!
BRUTALNO RAZARANJE

(VIDEO) Odoše u vazduh! Putinov gnev prži NATO plaćenike! Zapad ne može da se oporavi od stravičnog udara!

Za napade na Sevastopolj, neprijatelj je izgubio veoma važan objekat, koji je bio kamufliran kao nestambeni hotel u luci Odesa. Nekoliko izvora je odmah javilo da meta nije sam hotel koji je izgoreo usled napada, već tajni objekat koji se nalazi ispod njega, izjavio je ruski vojni stručnjak Jurij Knutov. Kako on kaže, objekat ispod hotela je najverovatnije bio povezan sa stranim specijalistima i pomorskim dronovama koji povremeno napadaju ruske objekte na Krimu.

28.09.2023

21:44

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija