• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

29.09.2023

07:49

Preminula i devojčica! Dramatični snimci iz Roterdama, pogledajte kako su uhapsili muškarca koji je sejao smrt!  (VIDEO)

epa/reuters/printskrin

Vesti

Preminula i devojčica! Dramatični snimci iz Roterdama, pogledajte kako su uhapsili muškarca koji je sejao smrt! (VIDEO)

Podeli vest

Četrnaestogodišnja devojčica koja je teško povređena u današnjoj pucnjavi u kući u Roterdamu i amfitetaru Univerzitetske bolnice medicinskog centra u tom gradu, podlegla je povredama, čime je broj žrtava u pucnjavi porastao na tri, saopštila je holandska policija.

 

"Četrnaestogodišnja devojčica koja je teško povređena u pucnjavi na Heiman Dulaertpleinu je preminula. Njena majka, 39-godišnja žiteljka Roterdama, takođe, je poginula u pucnjavi", saopštila je holandska policija na društvenim mrežama, preneo je Rojters.

U međuvremenu, na društvenim mrežama pojavio se snimak hapšenja pomahnitalog ubice, koji je prvo otvorio vatru u stanu, pa nastavio sa masakrom u amfiteatru. 

Osumnjičeni 32-godišnji student nakon što je podmetnuo požar u ženinoj kući, otišao je u Univerzitetsku bolnicu Roterdamskog medicinskog centra, ušao u amfiteatar i ubio 46-godišnjeg profesora.

On je uhapšen u blizini medicinskog centra, gde je takođe, podmetnuo požar.  Motiv napada za sada je nepoznat.

- Šokirani smo užasnim incidentom. Pucano je na dva različita mesta u gradu. Mnogi ljudi su bili svedoci pucnjave - rekao je gradonačelnik Roterdama Ahmed Abutaleb.

 

 

On je istakao da su emocije u gradu veoma snažne i uputio saučešće žrtvama.

- Osumnjičeni je bio poznat policiji i 2021. je bio procesuiran i osuđen za zlostavljanje životinja - rekao je Hugo Hilenar, glavni tužilac Roterdama.

Na video snimcima postavljenim na internetu se vidi kako policija daje uputstva studentima, nekima u medicinskim mantilima, da istrče napolje kada su teško naoružane ekipe za hapšenje stigle na lice mesta. 

Na jednom snimku je prikazan muškarac u lisicama koji je nosio nešto što je izgledalo kao maskirne pantalone. Policija je saopštila da nema naznaka da je postojao drugi napadač.



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija