• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.09.2023

09:31

Šou u Moskvi! Južnosudanskog predsednika "napale" slušalice za prevod, pogledajte Putinovu reakciju! (VIDEO, FOTO)

Reuters

Vesti

Šou u Moskvi! Južnosudanskog predsednika "napale" slušalice za prevod, pogledajte Putinovu reakciju! (VIDEO, FOTO)

Podeli vest

Predsednik Južnog Sudana Salva Kir sastao se u četvrtak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi kako bi unapredili odnose u oblasti trgovine i energetike, ali je šou ukrao događaj pre izjava za medije dvojice lidera.

Naime, Kir i Putin razgovarali su i o političkim i bezbednosnim pitanjima u Južnom Sudanu, koji se priprema za svoje prve predsedničke izbore u decembru 2024, međutim, pažnju svetske javnosti izazvao je snimak uoči izjava za medije na kojem Putin pokazuje južnosudanskom lideru kako da koristi slušalice za prevod.

Putin najpre rukom pokazuje Kiru da uzme slušalicu sa stola, ali kako on ne uspeva da ih stavi na uvo, Putin mu demonstrira kako to da uradi. Snimak je postao viralan, a u pojedinim trenucima Putin deluje kao da će prasnuti u smeh zbog nesnalaženja afričkog kolege, ali se ipak, samo sa smeškom, suzdržao.

 

 

Južni Sudan stekao je nezavisnost od Sudana 2011. i Kir je od tada na čelu zemlje. Putin je rekao da će razvoj rafinerija nafte u Južnom Sudanu uz učešće ruskih kompanija ojačati veze dve zemlje.

- Ovo je samo početak. Imamo mnogo dobrih prilika u raznim oblastima, uključujući energetiku - rekao je Putin.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija