• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

01.10.2023

08:57

Kreće totalna eskalacija, ovo znači svetski rat! Procureli planovi Britanaca digli Rusiju na noge, trupe spremne za pokret!

EPA/Shutterstock

Vesti

Kreće totalna eskalacija, ovo znači svetski rat! Procureli planovi Britanaca digli Rusiju na noge, trupe spremne za pokret!

Podeli vest

Britansko Ministarstvo odbrane namerava da prvi put rasporedi svoje snage u Ukrajini, u skladu s planovima koje razmatra vojna komanda, piše „Telegraf“ pozivajući se na ministra odbrane Granta Šapsa.

„Grant Šaps je rekao da je razgovarao sa vojnom komandom o prebacivanju zvaničnog programa obuke pod rukovodstvom Britanije u Ukrajinu umesto da se ona sprovodi u bazama u Britaniji i drugim članicama NATO. Takođe, pozvao je više britanskih kompanija iz sektora vojne industrije da otvaraju fabrike u Ukrajini“, navodi se u članku.

Kako je rekao ministar, to se posebno odnosi na zapadnu Ukrajinu gde Britanija, prema njegovim rečima, može da učini mnogo više od obuke ukrajinskih vojnika, uključujući organizovanje vojne proizvodnje.

- Mislim da postoji mogućnost da se na kraju približimo tome i praktično prebacimo obuku u Ukrajinu - rekao je Šaps.

List konstatuje da bi raspoređivanje britanskih vojnika u Ukrajni značilo dramatičnu eskalaciju učešća Londona u sukobu.

Podsetimo, Šaps je prošle nedelje posetio Kijev i obećao dalju podršku Londona.

Britanska mornarica u Crnom moru?

Šaps je za isti list rekao i da Velika Britanija analizira kakvu bi ulogu njena flota mogla da ima u zaštiti komercijalnih brodova od Rusije u Crnom moru.

Prema njegovim rečima, o tome je razgovarao i sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim tokom nedavne posete Kijevu.

Kako navodi britanski dnevnik, London se sprema da igra aktivniju ulogu navodni s ciljem zaštite brodova u Crnom moru od Rusije.

- Britanija je pomorska država, možemo da pomognemo, da damo savet, jer radi se o međunarodnim vodama - rekao je Šeps.

Kongresmen: London se sprema za treći svetski rat

Član Predstavničkog doma američkog Kongresa Mardžori Tejlor Grin napisala je na mreži „Eks“ povodom pisanja „Telegrafa“ da se Britanija sprema da započne treći svetski rat.

- Oni se spremaju da započnu treći svetski rat. SAD u tome ne smeju da učestvuju. Nikakve američke snage - napisala je ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija