• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.10.2023

19:25

Moskva raskrinkala optužbe Zapada: ''Rusija se nije mešala u izbore u Slovačkoj!''

Pixabay/EPA

Vesti

Moskva raskrinkala optužbe Zapada: ''Rusija se nije mešala u izbore u Slovačkoj!''

Podeli vest

Ambasada Rusije u Slovačkoj oštro je demantovala optužbe o mešanju u izbore u toj zemlji i istakla da Rusija ne upliće u unutrašnje poslove drugih država.

U saopštenju koje je izdala diplomatska misija, stoji:

"Odlučno odbacujemo lažne optužbe na račun Rusije o mešanju u izbore u Slovačkoj. Za razliku od nekih trenutnih saveznika Bratislave, mi ne zalazimo u unutrašnja pitanja drugih zemalja i ne bavimo se smenom režima niti 'obojenim revolucijama' različite vrste."

Ruska ambasada je takođe izrazila žaljenje zbog toga što Slovačka, prema njihovom mišljenju, nastavlja da koristi "antirusku kartu" u unutrašnjoj političkoj borbi, što dodatno narušava prijateljske odnose između dve zemlje.

Prethodno, predstavnik ruske ambasade pozvan je u Ministarstvo inostranih poslova Slovačke, gde su mu slovačke vlasti prenele zabrinutost zbog izjave ruske obaveštajne službe koja se odnosila na aktivnosti SAD u Slovačkoj. Slovačke vlasti su takvu izjavu shvatile kao mešanje u birački proces u zemlji.

Podsećamo da su izbori u Slovačkoj održani 30. septembra, a partija "Smer" pobedila je sa 22,94 odsto glasova. Njen lider Robert Fico, koji je već tri puta bio predsednik Vlade Slovačke, sada ima 14 dana da formira novu vladu.

Tokom izborne kampanje, Fico je obećao da će prekinuti vojnu pomoć Ukrajini i istakao da će učiniti sve što je moguće da se započnu mirovni pregovori u vezi s Ukrajinom, čime je potvrdio svoj nepromenjen stav o ovom pitanju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!
Politika

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!

Nakon što je premijer Crne Gore Milojko Spajić potvrdio da će zvanična Podgorica u Generalnoj skupštini UN glasati za Rezoluciju o Srebrenici, predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić je najavio da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti usvajanje Rezolucoje o genocidu u Jasenovcu i izrazio očekivanje da će ona biti usvojena.

09.05.2024

16:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija